Achtergrond

Tomaten en vis uit bezet gebied op je bord

De EU beslist hoe lang we nog vis en tomaten uit de bezette Westelijke Sahara eten.

Geen gehaktbal? Geen probleem

Veganisme een elitaire geitenwollensokkenhobby? Nee hoor. Maar mannen doen nog niet mee.
Achtergrond

Van de grond naar de mond

De korte-keten-boer biedt een alternatief voor intensieve landbouw.

Veganisten maken verschil

Om de opwarming van de aarde te beperken, moet je verder kijken dan hightech oplossingen.

Tofu, en dan lekker

Toen Irene de Pous stopte met vlees eten duurde het even voordat ze tofu had omarmd.
Video

Wij eisen ijsjes

Nederlanders zijn de grootste ijseters ter wereld. Maar wat zit er in ons schepijs?

Broodje pom als werelderfgoed?

Wat wil Suriname op de lijst immaterieel erfgoed lijst van UNESCO zetten?

Vleesongemak

Praten over onze eetgewoontes is misschien ongemakkelijk, maar wel noodzakelijk.
Achtergrond

Levert een keurmerk de boer eigenlijk iets op?

'Elke dollar die je aan certificering uitgeeft, kun je niet aan de boer geven.'

De toekomst is krom en gedeukt

Afgelopen zomer zagen we overal kromme groente in de supermarkt. Gaan we dit vaker zien?
Video

Rijk armenvoedsel

Waar en onder welke omstandigheden worden onze spullen gemaakt? Deze keer: quinoa.
Achtergrond

Eindelijk een 'inclusief' kinderboek

Brian Elstaks nieuwe boek 'Trobi' is een voorbeeld van inclusiviteit in kinderboeken.
Achtergrond

Alles biologisch en organisch kopen? Het groeit me niet op de rug!

Is een plantaardig dieet echt het beste dieet?
Video

The making of hummus

Waarvan en onder welke omstandigheden wordt de begeerde kikkererwtenpuree gemaakt?

Blockchain maakt koffieketen volstrekt transparant

Er breekt een nieuw koffietijdperk aan: dat van de totale transparantie.
Achtergrond

Moslim en vegetariër

Een vleesvrij Offerfeest vieren: Mariam el Maslouhi legt uit hoe en waarom.

De voedselrevolutie moet ons worden opgelegd

Stoppen met zuivel of plastic verpakkingen? Mission impossible zonder de overheid.
Achtergrond

De weg van Rada

Deze Syrische foodie bouwt aan haar toekomst en droomt van een eigen kookboek.

Hoe verleid je festivalgangers tot bewuster eten?

Een toekomst met alleen sprinkhanen op ons bord? Niet als we nu veel duurzamer gaan eten.
Achtergrond

Waarom wek ik als vegetariër zoveel irritatie op bij vleeseters?

Hoe je als vegetariër het beste met vleeseters door één deur kunt.