
Achtergrond
Tomaten en vis uit bezet gebied op je bord
De EU beslist hoe lang we nog vis en tomaten uit de bezette Westelijke Sahara eten.

Geen gehaktbal? Geen probleem
Veganisme een elitaire geitenwollensokkenhobby? Nee hoor. Maar mannen doen nog niet mee.

Achtergrond
Van de grond naar de mond
De korte-keten-boer biedt een alternatief voor intensieve landbouw.

Veganisten maken verschil
Om de opwarming van de aarde te beperken, moet je verder kijken dan hightech oplossingen.

Tofu, en dan lekker
Toen Irene de Pous stopte met vlees eten duurde het even voordat ze tofu had omarmd.

Video
Wij eisen ijsjes
Nederlanders zijn de grootste ijseters ter wereld. Maar wat zit er in ons schepijs?

Broodje pom als werelderfgoed?
Wat wil Suriname op de lijst immaterieel erfgoed lijst van UNESCO zetten?

Achtergrond
Levert een keurmerk de boer eigenlijk iets op?
'Elke dollar die je aan certificering uitgeeft, kun je niet aan de boer geven.'

De toekomst is krom en gedeukt
Afgelopen zomer zagen we overal kromme groente in de supermarkt. Gaan we dit vaker zien?

Video
Rijk armenvoedsel
Waar en onder welke omstandigheden worden onze spullen gemaakt? Deze keer: quinoa.

Achtergrond
Eindelijk een 'inclusief' kinderboek
Brian Elstaks nieuwe boek 'Trobi' is een voorbeeld van inclusiviteit in kinderboeken.

Achtergrond
Alles biologisch en organisch kopen? Het groeit me niet op de rug!
Is een plantaardig dieet echt het beste dieet?

Video
The making of hummus
Waarvan en onder welke omstandigheden wordt de begeerde kikkererwtenpuree gemaakt?

Blockchain maakt koffieketen volstrekt transparant
Er breekt een nieuw koffietijdperk aan: dat van de totale transparantie.

Achtergrond
Moslim en vegetariër
Een vleesvrij Offerfeest vieren: Mariam el Maslouhi legt uit hoe en waarom.

De voedselrevolutie moet ons worden opgelegd
Stoppen met zuivel of plastic verpakkingen? Mission impossible zonder de overheid.

Achtergrond
De weg van Rada
Deze Syrische foodie bouwt aan haar toekomst en droomt van een eigen kookboek.


