
Interview
‘De Indiase keuken is hartstikke divers, in Europa eet ook niet iedereen kaasfondue’
Paulami Joshi publiceert binnenkort haar tweede Indiase kookboek.

Deze 'rebelse' quiche is een vegan verrassing
Varkensboer, milieuactivist: bij Loes Kolsters schuift iedereen aan.

Heftig, die slachtbeelden. Maar eten we er minder vlees door?
Zelfs als slachterijen van glas waren, zouden er waarschijnlijk nog vleeseters zijn.

Door haar is de Hema-appeltaart nu vegan (en niemand die het wist)
ProVeg-directeur Veerle Vrindts helpt mensen meer plantaardig te eten.

Opinie
'Waarom vechten we tegen corona zonder de oorzaak te bespreken?'
Stoppen met dieren eten, schrijft Armanda Govers.

Opinie
‘Why are we fighting corona without discussing the cause?’
'The end of animal suffering will result in a significant reduction of human suffering.'

Interview
Deze dochter leert haar ouders een duurzaam lesje
Birte en Jody van Ittersum over het klimaat, milieu en de invloed van kinderen op ouders.

Wonen in een lemen koepel
Bewust en duurzaam leven is een mooi streven, maar de praktijk blijkt weerbarstig.

Opinie
Kip is geen 'schuldvrije' optie
Armanda Govers ziet een extra reden om de Week Zonder Vlees te steunen.

Geen gehaktbal? Geen probleem
Veganisme een elitaire geitenwollensokkenhobby? Nee hoor. Maar mannen doen nog niet mee.

Achtergrond
Moslim en vegetariër
Een vleesvrij Offerfeest vieren: Mariam el Maslouhi legt uit hoe en waarom.

De voedselrevolutie moet ons worden opgelegd
Stoppen met zuivel of plastic verpakkingen? Mission impossible zonder de overheid.

Interview
'Gepaneerde dode diertjes lijken minder erg'
Gisteren is de Nationale Week Zonder Vlees begonnen: straatinterviews.


