Interview

‘De Indiase keuken is hartstikke divers, in Europa eet ook niet iedereen kaasfondue’

Paulami Joshi publiceert binnenkort haar tweede Indiase kookboek.

Deze 'rebelse' quiche is een vegan verrassing

Varkensboer, milieuactivist: bij Loes Kolsters schuift iedereen aan.

Heftig, die slachtbeelden. Maar eten we er minder vlees door?

Zelfs als slachterijen van glas waren, zouden er waarschijnlijk nog vleeseters zijn.

Door haar is de Hema-appeltaart nu vegan (en niemand die het wist)

ProVeg-directeur Veerle Vrindts helpt mensen meer plantaardig te eten.
Opinie

'Waarom vechten we tegen corona zonder de oorzaak te bespreken?'

Stoppen met dieren eten, schrijft Armanda Govers.
Opinie

‘Why are we fighting corona without discussing the cause?’

'The end of animal suffering will result in a significant reduction of human suffering.'
Video

Zo makkelijk is het om zelf vleesvervangers te maken

En het is nog goedkoper en gezonder ook.
Interview

Deze dochter leert haar ouders een duurzaam lesje

Birte en Jody van Ittersum over het klimaat, milieu en de invloed van kinderen op ouders.

Wonen in een lemen koepel

Bewust en duurzaam leven is een mooi streven, maar de praktijk blijkt weerbarstig.
Opinie

Kip is geen 'schuldvrije' optie

Armanda Govers ziet een extra reden om de Week Zonder Vlees te steunen.

Geen gehaktbal? Geen probleem

Veganisme een elitaire geitenwollensokkenhobby? Nee hoor. Maar mannen doen nog niet mee.

Vleesongemak

Praten over onze eetgewoontes is misschien ongemakkelijk, maar wel noodzakelijk.
Achtergrond

Moslim en vegetariër

Een vleesvrij Offerfeest vieren: Mariam el Maslouhi legt uit hoe en waarom.

De voedselrevolutie moet ons worden opgelegd

Stoppen met zuivel of plastic verpakkingen? Mission impossible zonder de overheid.
Achtergrond

Het is uit tussen mij en kaas

Kun je vliegen met een schoon geweten? Vliegverslaving #2
Interview

'Gepaneerde dode diertjes lijken minder erg'

Gisteren is de Nationale Week Zonder Vlees begonnen: straatinterviews.