Interview

Aziatisch, Caribisch en vegan komen bij TerraZen ‘heel natuurlijk’ samen

Izaba en Tomomi Rodgers lieten hun Japanse en Caribische wortels in de keuken samenkomen.

‘Ik miste in Utrecht goede vegaburgers, dus ging ik ze zelf maar maken‘

Rutger van Deelen van dB‘s in Utrecht deelt zijn favoriete recept.
Interview

Allergisch of veganist? Bij bakkerij Klein Geluk heb je te véél keus

‘Een kind met glutenallergie is hier níet lastig of een uitzondering.’
Interview

Kok Titi Waber: ‘Elk Indonesisch huis heeft een eigen variatie op een gerecht’

‘Het Indische eten hier is aangepast aan de Nederlandse smaak.’
Interview

‘Over Yemayá zeiden mensen: ‘Vegan, dat is toch wit hippiegedoe?’’

Een veganistisch restaurant in Amsterdam-Zuidoost, het werkt wél!
Achtergrond

Restaurant Konijnenvoer: ‘Wij willen geen seksisme en racisme in de keuken’

De sfeer in de keuken wordt nauwgezet bewaakt.
Interview

‘De Indiase keuken is hartstikke divers, in Europa eet ook niet iedereen kaasfondue’

Paulami Joshi publiceert binnenkort haar tweede Indiase kookboek.

'Als mijn autistische dochter mag zijn zoals ze is, moet ik mezelf dat ook toestaan'

Prijswinnende bakker Marieke Wyns kaart op Instagram ook validisme aan.

'Ik was bang dat mijn eten een slap aftreksel zou zijn van dat van mijn moeder'

Shawkat laat je kennismaken met de Iraakse keuken.

Met zijn stoofschotel waan je je op Curaçao

Kookboekenschrijver Jurino Ignacio leerde koken van zijn oma.

'Waarom geen volkoren bami met groente erdoorheen?'

Radio-dj One’sy Muller bedenkt gezondere varianten van Surinaamse gerechten.

Met Pesach sluit zij haar kookstudio: 'Dan loop ik maar inkomsten mis'

Esther Erwteman combineert haar joodse roots met de smaken van de groentekeuken.

'We bezorgen zelfs eten op Tunesisch aardewerk'

Of je nu vegan, halal of koosjer eet, bij Nancy Reijnhout kun je je hart ophalen.

'Sommige vaste klanten hebben niet door dat ik veganistisch eten maak'

'Ik hoop dat mensen proeven dat het minstens zo lekker is als de dierlijke variant.'

Chinees zonder vlees (of nummers op het menu)

Kamwoj Man vond het Chinese restaurant van haar ouders opnieuw uit.

Taboes doorbreken met een broodje vegakip

Fotograaf Jason Tjon Affo doet het.

‘Tokologische’ veggierolls: groenten in een nieuw jasje

‘In mijn eerste restaurant vroegen mensen me vol verbazing wat een zoete aardappel is.’

Deze 'rebelse' quiche is een vegan verrassing

Varkensboer, milieuactivist: bij Loes Kolsters schuift iedereen aan.

Door te koken vertelt Judith Cyrus het verhaal van de slavernij

'Tijdens het koken deel je verhalen die je anders niet zou delen.'

Haar roots ontdekken was voor Dalila Sayd letterlijk een eitje

Nu deelt ze haar eenvoudige eierrecept ook met anderen.