Vragen over het OneWorld-lidmaatschap

Hoe word ik lid van OneWorld?
Ga naar de lidmaatschapspagina en kies het lidmaatschap dat bij jou past.

Kan ik lid van OneWorld worden als ik in het buitenland woon?
Ja, dat kan. Als je kiest voor het papieren magazine, dan komen er extra verzendkosten bij. Kies je voor digitaal, dan is er geen prijsverschil.  

Kun je als school of organisatie ook lid worden?
Ja, hiervoor gelden dezelfde lidmaatschapsvormen. Wil je meer mensen binnen jouw school of organisatie lid maken? Neem dan contact op met de lezersservice om de mogelijkheden te bespreken.

Ik ben lid geworden. Krijg ik hiervan een bevestiging?
Ja, je krijgt een bevestiging op het door jou aangegeven e-mailadres. Mocht je deze niet binnen een uur ontvangen hebben, controleer dan je spambox, junkmail en/of onbelangrijke mail voordat je contact opneemt met de lezersservice.

Stopt het lidmaatschap automatisch?
Je wordt lid voor een periode van twaalf of 24 maanden. Daarna wordt je lidmaatschap automatisch verlengd, tenzij anders vermeld staat in een aanbieding. Een maandlidmaatschap wordt (na de eerste twaalf maanden) maandelijks verlengd, een jaarlidmaatschap wordt met een jaar verlengd, een tweejaarslidmaatschap met twee jaar.

Een eventuele aanbieding voor een proeflidmaatschap (zowel digitaal als papier) is in de eerste 3 maanden opzegbaar via je account. Als je niet binnen deze 3 maanden opzegt, wordt het automatisch omgezet naar een maandlidmaatschap en blijf je nog 9 maanden lid. Na deze 12 maanden is het maandelijks opzegbaar.

Ik heb gekozen voor een digitaal + magazine. Wanneer krijg ik het eerste magazine?
In 2021 brengt OneWorld twee magazines uit – een zomernummer en een winternummer – omdat we helemaal opnieuw opstarten. Als je vóór 1 mei lid bent geworden, kun je het eerste nummer van 2021 – het zomermagazine – begin juli verwachten en het winternummer in december. Sluit je het abonnement af vóór 1 oktober, dan kun je het winternummer begin december verwachten. Heb je het eerstvolgende magazine niet ontvangen? Mail ons, dan sturen wij het naar je toe.

Is OneWorld magazine ook los te koop? 
OneWorld magazine is verkrijgbaar bij Athenaeum Boekhandel in Amsterdam.

Kan ik mijn lidmaatschap per direct opzeggen?
Een jaarlidmaatschap dien je uiterlijk één maand voor de einddatum te beëindigen. Dit kan alleen jaarlijks. Je kunt ook eerder opzeggen, maar dan blijft het abonnement doorlopen tot de einddatum. Er vindt geen restitutie plaats van het abonnementsgeld. Verder op deze pagina lees je hoe je het lidmaatschap beëindigt.

Waar vind ik de lidmaatschapsvoorwaarden?
De algemene voorwaarden staan hier

Ik ben lid van OneWorld

Ik ben mijn wachtwoord vergeten.
Via deze link vraag je een nieuw wachtwoord op.

Hoe geef ik een adreswijziging door?
Door met je wachtwoord in te loggen op je account, in de linkerkolom te klikken op ‘Adres’ en dan aan de rechterzijde te kiezen voor ‘bewerken.’ Of mail je oude en nieuwe adres naar lezersservice, dan passen wij het aan. 

Hoe wijzig ik mijn bankrekeningnummer?
Mail je verzoek, naam en je volledige adres naar lezersservice en we nemen contact met je op.    

Hoe wijzig ik mijn e-mailadres?
Mail je oude en nieuwe e-mailadres en volledige adres naar lezersservice en we passen het aan. 

Wanneer wordt OneWorld magazine bezorgd?
Aan het begin van de maand.

Mijn magazine is niet bezorgd. Wat nu? 
Mail je volledige adresgegevens naar lezersservice en wij zoeken het uit.

Waar vind ik de digitale versie van OneWorld magazine?
Ga naar de magazinepagina en log in. In het navigatiemenu aan de linkerkant vind je onderaan de knop ‘Lees het magazine’. Daar vind je ook de voorgaande edities, die je kunt downloaden om offline te lezen.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?
Dat gaat als volgt:
1. Log in
2. Klik op Abonnement(en)
3. Klik op Bekijken
4. Klik op Opzeggen (als er nog openstaande betaling(en) zijn, dienen deze eerst betaald te worden voordat er opgezegd kan opzeggen)

Als de opzegknop niet zichtbaar is, zijn er nog openstaande betaling(en). Kijk bij Bestellingen’. Als bij een of meer bestelling(en) de melding ‘wachtend op betaling’ staat, is/zijn deze nog niet betaald. Deze dienen eerst betaald te worden voordat je kunt opzeggen.

Mogelijk ontvang je na opzegging toch nog een magazine. Dit heeft te maken met de opzegdatum en de datum waarop het verzendbestand naar de drukker gaat. Je hoeft dit niet door te geven.

Lukt het niet je abonnement op deze manier op te zeggen? Mail dan naar lezersservice

Overige vragen

Waar kan ik een artikelvoorstel indienen?
Zie hiervoor onze werkwijze.

Hoe neem ik contact op met OneWorld?
Je kunt ons het beste bereiken per mail.