Vragen over het OneWorld-abonnement

Hoe word ik abonnee van OneWorld?
Ga naar de abonnementenpagina en kies het abonnement dat bij jou past.

Kan ik abonnee van OneWorld worden als ik in het buitenland woon?
Ja, dat kan. Als je kiest voor het papieren magazine, dan komen er extra verzendkosten bij. Kies je voor een digitaal abonnement, dan is er geen prijsverschil.  

Kun je als school of organisatie ook een abonnement afsluiten?
Ja, hiervoor gelden dezelfde abonnementsvormen. Wil je voor meer mensen binnen jouw school of organisatie een abonnement afsluiten? Neem dan contact op met de lezersservice om de mogelijkheden te bespreken.

Ik heb een abonnement afgesloten. Krijg ik hiervan een bevestiging?
Ja, je krijgt een bevestiging op het door jou aangegeven e-mailadres. Mocht je deze niet binnen een uur ontvangen hebben, controleer dan je spambox, junkmail en/of onbelangrijke mail voordat je contact opneemt met de lezersservice.

Stopt het abonnement automatisch?
Je sluit een abonnement af voor een periode van twaalf maanden. Daarna wordt het abonnement automatisch verlengd, tenzij anders vermeld staat in een aanbieding. Een jaarabonnement wordt met een jaar verlengd, een maandabonnement wordt (na de eerste twaalf maanden) maandelijks verlengd.

Een proefabonnement (zowel digitaal als papier) is in de eerste 3 maanden opzegbaar via je account. Als je het proefabonnement niet binnen deze 3 maanden opzegt, wordt het automatisch omgezet naar een maandabonnement en blijf je nog 9 maanden abonnee. Na deze 12 maanden is het abonnement maandelijks opzegbaar.

Ik heb een abonnement afgesloten. Wanneer krijg ik het eerste magazine?
Over het algemeen geldt dat als je in de eerste helft van de maand een abonnement afsluit, je het eerste magazine in de volgende maand kunt verwachten. Sluit je het abonnement af in de tweede helft van de maand dan kunnen we dit niet garanderen. Heb je het eerstvolgende magazine niet ontvangen? Mail ons je adresgegevens dan sturen wij het naar je toe.

Is OneWorld magazine ook los te koop? 
OneWorld magazine is verkrijgbaar bij Athenaeum Boekhandel in Amsterdam. Wil je een exemplaar nabestellen (€ 10 inclusief verzendkosten)? Mail ons je adresgegevens dan maken wij het in orde. 

Kan ik mijn abonnement per direct opzeggen?
Een jaarabonnement dien je uiterlijk één maand voor de einddatum te beëindigen. Dit kan alleen jaarlijks. Je kunt het abonnement ook eerder opzeggen, maar dan blijft het abonnement doorlopen tot de einddatum. Op die datum zal het abonnement eindigen. Er vindt geen restitutie plaats van het abonnementsgeld. Verder op deze pagina lees je hoe je het abonnement beëindigt.

Waar vind ik de abonnementsvoorwaarden?
De algemene voorwaarden staan hier

Ik ben abonnee van OneWorld

Ik ben mijn wachtwoord vergeten.
Via deze link vraag je een nieuw wachtwoord op.

Hoe geef ik een adreswijziging door?
Mail je oude en nieuwe adres naar lezersservice en we passen het aan. 

Hoe wijzig ik mijn bankrekeningnummer?
Mail je verzoek en je volledige adres naar lezersservice en we nemen contact met je op.    

Hoe wijzig ik mijn e-mailadres?
Mail je oude en nieuwe e-mailadres en volledige adres naar lezersservice en we passen het aan. 

Wanneer wordt OneWorld magazine bezorgd?
Aan het begin van de maand. Het magazine verschijnt tien keer per jaar (met uitzondering van januari en augustus).  

Mijn magazine is niet bezorgd. Wat nu? 
Mail je volledige adresgegevens naar lezersservice en wij zoeken het uit.

Waar vind ik de digitale versie van OneWorld magazine?
Ga naar de magazinepagina en log in. In het navigatiemenu aan de linkerkant vind je onderaan de knop ‘Lees het magazine’. Daar vind je ook de voorgaande edities, die je kunt downloaden om offline te lezen.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?
Dat gaat als volgt:
1. Log in
2. Klik op Mijn abonnement(en)
3. Klik op Bekijken
4. Klik op Opzeggen (als er nog openstaande betaling(en) zijn, dienen deze eerst betaald te worden voordat er opgezegd kan opzeggen)

Als de opzegknop niet zichtbaar is, zijn er nog openstaande betaling(en). Kijk bij ‘Overzicht transacties’. Als bij een of meer bestelling(en) de melding ‘in de wacht’ staat, is/zijn deze nog niet betaald. Deze dienen eerst betaald te worden voordat je kunt opzeggen.

Mogelijk ontvang je na opzegging toch nog een magazine. Dit heeft te maken met de opzegdatum en de datum waarop het verzendbestand naar de drukker gaat. Je hoeft dit niet door te geven.

Lukt het niet je abonnement op deze manier op te zeggen? Mail dan naar lezersservice

Overige vragen

Waar kan ik een artikelvoorstel indienen?
Zie hiervoor onze werkwijze.

Hoe neem ik contact op met OneWorld?
Je kunt ons het beste bereiken per mail.