Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Heb je een vraag over Vriend van OneWorld worden, abonnementen, acties, online lezen, de nieuwsbrief, partnerschappen of een samenwerking met OneWorld?

We hebben de meest gestelde vragen hieronder verzameld, kijk gerust of je vraag zo al beantwoord kan worden. Staat je vraag er niet tussen? Stuur het contactformulier in zodat de lezers- of partnerservice je verder kan helpen.

Ik wil Vriend van OneWorld worden

Wanneer ben je Vriend van OneWorld?
Alle abonnees van OneWorld noemen wij Vrienden. Door een abonnement te nemen draag je bij aan onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld. Daar komt bij dat we regelmatig evenementen hebben waarbij we elkaar beter kunnen leren kennen en altijd open staan voor input van onze Vrienden.

Kan ik Vriend van OneWorld worden als ik in het buitenland woon?
Ja, dat kan. OneWorld kent veel internationale lezers. Je kunt dit aangeven in het formulier als je Vriend van OneWorld wordt. Voor elk abonnement geldt een maandbedrag van vier euro. Voor Vrienden in het buitenland komen er extra verzendkosten bij. Wil je het magazine alleen online lezen, dan blijft het vier euro per maand.

Ik wil alleen digitaal lezen, hoe kan ik dit aangeven?
Als je het magazine niet in gedrukte vorm wilt ontvangen, kun je dat aangeven per mail: lezers@oneworld.nl. Dan past de lezersservice dit voor je aan.

Ik heb geen bevestiging gekregen van mijn aanmelding. Is het wel gelukt?
Binnen 24 uur nadat je je hebt aangemeld als Vriend van OneWorld ontvang je automatisch een e-mail met de bevestiging. Kijk ook eventueel in de spambox als de mail niet is aangekomen. Heb je na 24 uur nog niets ontvangen? Neem dan contact op met de lezersservice via lezers@oneworld.nl.

Stopt het abonnement automatisch?
Als je Vriend van OneWorld wordt, ga je een jaarcontract aan voor vier euro per maand. Na twaalf maanden wordt het abonnement automatisch verlengd. Je kunt vanaf dan je abonnement per maand opzeggen. Betaalde je het abonnementsgeld per jaar? Dan wordt je abonnement automatisch weer voor een jaar verlengd.

Kan ik mijn abonnement tussentijds wijzigen?
Dat kan. Heb je een Vriendschapsabonnement voor vier euro per maand? Dan kun je op elk moment aangeven of je het gedrukte magazine wel of niet wilt ontvangen. Let op: voor Vrienden in het buitenland kan dit betekenen dat er extra verzendkosten in rekening gebracht worden. Heb je een andere abonnementsvorm? Dan kun je dat opwaarderen naar een Vriendschap voor vier euro per maand.
Voor beide verzoeken kun je mailen naar lezers@oneworld.nl. Vermeld daarbij je voor- en achternaam, het e-mailadres dat bij ons bekend is, je huisnummer, postcode en woonplaats.

Hoe snel na aanmelding ontvang ik het magazine thuis?
Wanneer je Vriend wordt tussen de 1e en 17e dag van de maand, krijg je de papieren editie van de volgende maand thuisgestuurd. Word je Vriend tussen de 21e en de laatste dag van de maand, maar wil je de editie van de volgende maand graag ontvangen? Stuur dan een e-mail met je naam en adresgegevens naar lezers@oneworld.nl en de lezersservice stuurt het exemplaar naar je toe.

Is OneWorld ook in de winkel te koop?
OneWorld magazine is verkrijgbaar bij Athenaeum Boekhandel in Amsterdam.

Ik ben Vriend van OneWorld of heb een abonnement

Ik heb nog geen account bij OneWorld, kan ik dat aanmaken?
Bij het afsluiten van abonnement op OneWorld krijg je automatisch een account. Ben je je accountgegevens kwijt of heb je nooit accountgegevens ontvangen? Dan kun je via deze link een nieuw wachtwoord aanvragen. Dat ontvang je op het e-mailadres waar je alle berichten van OneWorld op ontvangt. Weet je dit e-mailadres niet meer? Stuur dan een mailtje met je voor- en achternaam, je adresgegevens en je vraag naar lezers@oneworld.nl.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Via deze link vraag je een nieuw wachtwoord op.

Ik wil de inhoud van mijn abonnement aanpassen, kan dat?
Op elk moment kun je aangeven of je het gedrukte magazine wel of niet wilt ontvangen. Let op: voor Vrienden in het buitenland kan dit betekenen dat er extra kosten in rekening of in mindering gebracht worden vanwege de verzendkosten.
Heb je een andere abonnementsvorm? Dan kun je dat opwaarderen naar een Vriendschap voor vier euro per maand.
Voor beide verzoeken kun je mailen naar lezers@oneworld.nl. Vermeld daarbij je voor- en achternaam, je huisnummer, postcode en woonplaats.

Waar kan ik alle voorwaarden lezen?
De kleine letters van je abonnement vind je hier. Let op: een abonnement op OneWorld loopt altijd voor twaalf maanden, tenzij anders aangegeven.

Ik wil alleen digitaal lezen, hoe kan ik dit aangeven?
Als je het magazine niet meer in gedrukte vorm wilt ontvangen, stuur dan een e-mail naar lezers@oneworld.nl. Dan past de lezersservice dit voor je aan.

Hoe zeg ik mijn abonnement of Vriendschap op?
Wat jammer dat je je abonnement wilt opzeggen. Je kunt je abonnement opzeggen via deze pagina.

Kan ik een adreswijziging doorgeven?
Dat kan zeker. Mail de adreswijziging (het oude en nieuwe adres) naar lezers@oneworld.nl. Dan maken wij het voor je in orde.

Dubbel exemplaar ontvangen?
Blijf je magazines ontvangen, mail dan naar
lezers@oneworld.nl en de lezersservice zoekt het graag voor je uit.

Hoe wijzig ik mijn bankrekeningnummer?
Wegens de veiligheid van je gegevens vragen we je hiervoor een mail te sturen naar lezers@oneworld.nl.

Hoe wijzig ik mijn e-mailadres?
Log in op je account en ga naar deze pagina. Vul bij ‘E-mailadres’ het gewenste adres in en klik op ‘Wijzigingen opslaan’.

De eigenaar van het abonnement is overleden, wat nu?
Je kunt het abonnement eenvoudige en snel opzeggen via dit formulier.

Wanneer wordt OneWorld magazine bezorgd?
Het papieren magazine verschijnt tien keer per jaar en wordt op de eerste dinsdag of vrijdag van de maand bij de Vrienden thuisbezorgd. In de maanden januari en augustus verschijnt het magazine niet.

Ik heb een klacht over mijn bezorging
Is de bezorging niet naar wens of is het magazine niet bezorgd? Laat het weten aan de lezersservice, dan zoeken we uit of er iets niet klopt in het systeem of we nemen contact op met de bezorger. Opmerkingen of suggesties over de bezorging kun je doorgegeven via dit formulier.

Ik heb OneWorld Compleet en ik heb geen print magazine ontvangen.
Dat is niet de bedoeling! Via dit formulier kun je contact met ons opnemen. We zullen zo snel mogelijk uitzoeken wat de oorzaak is. In de tussentijd kun je natuurlijk wel inloggen op OneWorld en op deze pagina het digitale exemplaar lezen.

Online lezen

Waar vind ik de digitale versie van OneWorld magazine?
Als je al lid bent van OneWorld, kun je hier inloggen. Wanneer je ingelogd bent kun je onderaan de pagina onder het kopje ‘Community’, ‘Digitaal magazine’ zien. Je kunt ook direct hier klikken om alle magazines te lezen.
Als lid van OneWorld krijg je toegang tot onbeperkt lezen op al onze kanalen, met die reden bieden wij onze leden dan ook alle magazines aan – zelfs van voordat je lid was!

Ik weet mijn wachtwoord voor het digitale magazine niet meer, wat moet ik doen?
Geen probleem! Zolang je wel nog de gebruikersnaam weet, kun je hier een nieuw wachtwoord aan maken. Weet je niet meer wat de gebruikersnaam was? Dan kun je ook inloggen met het e-mailadres waar je onze nieuwsbrief en andere mails op ontvangt.

Kan ik het digitale magazine ook downloaden?
Ja, dat kan! Zodra je bent ingelogd kon je op deze pagina alle magazines downloaden. Dit kun je doen door op de cover van jouw gewenste exemplaar te klikken. Zodra je naar het online exemplaar ziet, kun je in de balk boven in je browser op het pijltje (naar beneden wijzend met een streepje hieronder) klikken.

Overig

Ik heb een idee voor een artikel, waar kan ik dat indienen?
Artikelvoorstellen kun je indienen via voorstellen@oneworld.nl. Wij behandelen alléén voorstellen die voldoen aan onze pitchvoorwaarden.

Hoe kan ik een redactielid bereiken?
Je vindt ons team op de teampagina. Mocht het benodigde e-mailadres hier niet staan, stuur dan een e-mail naar redactie@oneworld.nl, dan wordt je vraag doorgestuurd naar de betreffende persoon.

Partners

Kun je als school of als organisatie Vriend van OneWorld worden?
Ja, je kunt je aanmelden onder vermelding van de school- of organisatienaam. Wil je alle medewerkers van de organisatie opgeven als Vriend van OneWorld? Neem dan contact op via partners@oneworld.nl voor de mogelijkheden.