Vragen over het OneWorld-lidmaatschap

Hoe word ik lid van OneWorld?
Ga naar de lidmaatschapspagina en kies het lidmaatschap dat bij jou past.

Kan ik lid van OneWorld worden als ik in het buitenland woon?
Ja, dat kan. Als je kiest voor het papieren magazine, dan komen er extra verzendkosten bij. Kies je voor digitaal, dan is er geen prijsverschil.

Kun je als school of organisatie ook lid worden?
Ja, daarvoor gelden dezelfde lidmaatschapsvormen. Wil je meer mensen binnen jouw school of organisatie lid maken? Neem dan contact op met de lezersservice om de mogelijkheden te bespreken.

Ik ben lid geworden. Krijg ik een bevestiging?
Ja, je krijgt een bevestiging op het door jou aangegeven e-mailadres. Mocht je die niet binnen een uur ontvangen hebben, controleer dan je spambox, junkmail en/of onbelangrijke mail voordat je contact opneemt met de lezersservice.

Stopt het lidmaatschap automatisch?
Je wordt lid voor een periode van 12 of 24 maanden. Daarna wordt je lidmaatschap automatisch verlengd, tenzij anders vermeld staat in een aanbieding. Een maandlidmaatschap wordt (na de eerste 12 maanden) maandelijks verlengd, een jaarlidmaatschap wordt met 1 jaar verlengd, een tweejaarslidmaatschap met 2 jaar.

Een eventuele aanbieding voor een proeflidmaatschap (zowel digitaal als papier) is in de eerste 3 maanden opzegbaar via je account. Als je niet binnen deze 3 maanden opzegt, wordt het automatisch omgezet naar een maandlidmaatschap en blijf je nog 9 maanden lid. Na deze 12 maanden is het maandelijks opzegbaar.

Ik heb gekozen voor een digitaal + magazine. Wanneer krijg ik het eerste magazine?
In 2024 brengt OneWorld vier magazines uit: in maart, juni, oktober en december. Je ontvangt het eerstvolgende nummer als je een abonnement hebt afgesloten vóór de eerste dag van de maand ervoor. Heb je het eerstvolgende magazine niet ontvangen? Mail ons, dan sturen wij het naar je toe.

Is OneWorld magazine ook los te koop?
OneWorld magazine is verkrijgbaar bij Athenaeum Boekhandelin Amsterdam.

Kan ik mijn lidmaatschap per direct opzeggen?
Een jaarlidmaatschap dien je uiterlijk één maand voor de einddatum te beëindigen. Dit kan alleen jaarlijks. Je kunt ook eerder opzeggen, maar dan blijft het abonnement doorlopen tot de einddatum. Er vindt geen restitutie plaats van het abonnementsgeld. Verder op deze pagina lees je hoe je het lidmaatschap beëindigt.

Waar vind ik de lidmaatschapsvoorwaarden?
De algemene voorwaarden staan hier.

Ik ben lid van OneWorld

Ik ben mijn wachtwoord vergeten.
Via deze link vraag je een nieuw wachtwoord op.

Hoe geef ik een adreswijziging door?
Door met je wachtwoord in te loggen op je account, in de linkerkolom te klikken op ‘Adres’ en dan aan de rechterzijde te kiezen voor ‘bewerken.’ Of mail je oude en nieuwe adres naar lezersservice, dan passen wij het aan.

Hoe wijzig ik mijn bankrekeningnummer?
Door met je wachtwoord in te loggen op je account via oneworld.nl (of klik rechtsboven op het poppetje). Ga dan in de linkerkolom naar ‘Abonnement’ en klik op ‘bekijk’. Klik op ‘Wijzig rekeningnummer’. Betaal handmatig 1 eurocent om een machtiging af te geven voor automatische betaling met het nieuwe rekeningnummer.

Hierna wordt het automatisch incasso van je nieuwe rekeningnummer afgeschreven.

Hoe wijzig ik mijn e-mailadres?
Mail je oude en nieuwe e-mailadres en volledige adres naar lezersservice en we passen het aan.

Wanneer wordt OneWorld magazine bezorgd?
Aan het begin van de maand.

Mijn magazine is niet bezorgd. Wat nu?
Mail je volledige adresgegevens naar lezersservice en wij zoeken het uit.

Waar vind ik de digitale versie van OneWorld magazine?
Ga naar de magazinepagina en log in. In het navigatiemenu aan de linkerkant vind je onderaan de knop ‘Lees het magazine’. Daar vind je ook de voorgaande edities, die je kunt downloaden om offline te lezen.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?
Dat gaat als volgt:
1. Log in
2. Klik op Abonnement(en)
3. Klik op Bekijken
4. Klik op Opzeggen (als er nog openstaande betaling(en) zijn, moeten die eerst betaald worden voordat je kunt opzeggen)

Als de opzegknop niet zichtbaar is, zijn er nog openstaande betaling(en). Kijk bij ‘Bestellingen’. Als bij een of meer bestelling(en) de melding ‘wachtend op betaling’ staat, is/zijn die nog niet betaald. Die moeten dan eerst betaald worden voordat je kunt opzeggen.

Mogelijk ontvang je na opzegging toch nog een magazine. Dat heeft te maken met de opzegdatum en de datum waarop het verzendbestand naar de drukker gaat. Je hoeft niet aan ons door te geven dat je nog een magazine hebt ontvangen.

Lukt het niet je abonnement op deze manier op te zeggen? Mail dan naar lezersservice.

Overige vragen

Waar kan ik een artikelvoorstel indienen?
Zie daarvoor onze werkwijze.

Hoe neem ik contact op met OneWorld?
Je kunt ons het beste bereiken per mail.