Wie we zijn

OneWorld is het grootste Nederlandse (online) magazine voor een eerlijke, duurzame wereld. Wij bieden ons betrokken publiek door middel van hoogwaardige journalistiek een handelingsperspectief om onderbouwde keuzes te maken.

We publiceren dagelijks nieuws, achtergronden en interviews met doeners en denkers op onze website, die bezocht wordt door 2 miljoen unieke bezoekers per jaar. Daarnaast hebben we verschillende platforms die grote actuele maatschappelijke thema’s behandelen, zoals de energietransitie, migratievraagstukken en identiteit. Ook beheren we de grootste duurzame en eerlijke Vacaturebank van Nederland en bieden we partners de ruimte om hun activiteiten op onze Agenda te plaatsen. Tot slot geeft OneWorld 4x per jaar een magazine uit.

Wat we voor je organisatie kunnen betekenen

OneWorld betrekt verschillende partijen bij haar journalistiek om maatschappelijke verandering teweeg te brengen. Wij bieden graag podium aan een veelzijdig en genuanceerd perspectief. Daarom werken wij samen met overheid, bedrijfsleven, social enterprises en ngo’s. De onafhankelijkheid van onze journalistieke producties is voorwaarde voor al onze samenwerkingen, maar het thema of de invalshoek kan in samenspraak met een partner worden vastgesteld.

Waarom samenwerken met OneWorld?

Wees transparant
OneWorld is een sterk onafhankelijk journalistiek medium met een unieke positie in het medialandschap. Samenwerken met OneWorld biedt de kans om aan je doelgroep inzichtelijk te maken op welke maatschappelijke thema’s je inzet en waarom. Door ons onafhankelijke karakter toon je transparantie omdat je kritisch bevraagd durft te worden. Dit draagt bij aan je transparantie en geloofwaardigheid.

Bereik een unieke doelgroep
OneWorld bereikt een unieke, hoogopgeleide doelgroep die zich inzet voor een eerlijke, duurzame wereld. Ze zijn geïnteresseerd in verschillende culturen, identiteit, reizen, lezen, milieu en een verantwoorde levensstijl. Ze zijn positief-kritisch, progressief en idealistisch en bereid om meer te betalen voor eerlijke, duurzame producten en diensten. Een samenwerking met OneWorld leidt tot zichtbaarheid, bereik en conversie binnen deze moeilijk bereikbare doelgroep.

Constructieve content
Een samenwerking met OneWorld leidt tot hoogwaardige journalistieke content met een positief-kritisch en constructief karakter. Wij specialiseren ons in het hele systeem achter een product, dienst of maatschappelijk issue in kaart te brengen en niet slechts een deel ervan. Deze journalistieke insteek maakt onze content krachtiger dan reguliere paid-content. Als partner deel je kennis en draag je bij aan kennisvermeerdering rondom een specifiek thema.

Benieuwd wat anderen zeggen?

Natuur & Milieu – Lenneke Bolkenbaas
“Middels een mix van media heeft OneWorld ons fantastisch geholpen bij het bieden van achtergrond en verdieping bij de uitdagingen in de energietransitie. Wij zijn heel tevreden over deze productie in opdracht.”
Greenchoice – Martin de Beer
“OneWorld is een waardevolle mediapartner van ons. Zij helpen ons om journalistieke wijze complexe thema’s over de bühne te brengen bij een relevante doelgroep. Wij kunnen dit ook zelf doen, maar juist de onafhankelijke en kritische blik van OneWorld maakt ons als gezamenlijk afzender sterker.”
Nestlé – Judith Schnitler
“Nestlé heeft als partner bijgedragen aan de totstandkoming van twee Hoe zit het met…? edities; plastic en water. Twee thema’s die voor ons heel belangrijk, en complex zijn. Door de manier waarop OneWorld ze in context heeft geplaatst, ontstaat er meer inzicht in ingewikkelde thema’s.”
Hivos – Charlotte van Dalfsen
“Wij maken zo nu en dan gebruik van OneWorld om campagnes,
vacatures en anders nieuws onder de aandacht te brengen. Voor ons
werkt dat goed en makkelijk via de WordPress-omgeving.”

Samenwerkingsmogelijkheden

Samenwerken met OneWorld kan op verschillende manieren. Afhankelijk van de boodschap die je wilt verkondigen, stellen wij communicatiepakketten samen om te zorgen voor een optimale impact
op onze verschillende kanalen. Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek!

Contact