Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Je staat in de supermarkt en je weet het even niet meer: kies je voor biologisch, of voor fair trade? Je winkelt online, en vraagt je af: hoe duurzaam is die duurzame katoen nu echt? En worden ze daar in India serieus beter van?

Door alles wat je hier doet, koopt, eet, of uitstoot, ben je verbonden met mensen elders op de wereld. OneWorld maakt dat proces zichtbaar en laat zien wat je kunt doen om de wereld duurzamer en eerlijker te maken.

We houden bedrijven en overheden aan hun duurzame beloftes, en schromen niet om grote concerns aan te klagen wanneer ze de waarheid achter hun producten verbloemen. En we brengen de verhalen die andere media laten liggen: waardoor slaan mensen in het Midden-Oosten op de vlucht, en wie profiteren daarvan?

OneWorld.nl is met 1,7 miljoen unieke bezoekers per jaar de grootste Nederlandse journalistieke website voor een eerlijke, duurzame wereld. Ons magazine verschijnt tien keer per jaar.

Wil je deze journalistiek mede mogelijk maken en het magazine ontvangen?

Word vriend van OneWorld!

Social enterprise OneWorld staat op eigen benen

Vanaf 2018 is OneWorld een zelfstandige social enterprise. Onze maatschappelijke missie – ‘journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld’ – staat altijd voorop. We willen zoveel mogelijk bereik en impact realiseren met onze producties en hebben geen winstoogmerk. Al onze verhalen worden mogelijk gemaakt dankzij betalende Vrienden en partners. OneWorld krijgt sinds 2018 geen overheidssubsidie meer.

Geschiedenis van OneWorld

OneWorld bestaat sinds december 2011 en is het resultaat van een fusie tussen het tijdschrift IS (Internationale Samenwerking), het tijdschrift OnzeWereld en de website met vacaturebank www.oneworld.nl. Tot eind 2017 viel OneWorld onder Stichting NCDO dat werd gesubsidieerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De redactie

Zie voor een overzicht van onze medewerkers onze teampagina.
De redactie van OneWorld is onafhankelijk en werkt met een redactiestatuut.

Bestuur

Maurits Groen (voorzitter), Steven Collet (secretaris), Linda Midgley (penningmeester), Femke Helgers, Milouska Meulens en Richard Kooloos. Jan Bouke Wijbrandi is waarnemend bestuurslid.

Redactieraad

Aldith Hunkar, Jossine Modderman, Anoek Nuyens, John Oliviera, Ebissé Rouw, Sheila Sitalsing, Sanne Terlingen.

Internationaal

OneWorld.nl is onderdeel van het internationale OneWorld-netwerk. Doel van het netwerk is om te informeren over internationale samenwerking en duurzaamheidsvraagstukken, om handvatten en inspiratie te bieden aan geïnteresseerden die de wereld rechtvaardiger en schoner willen maken, en om de discussie over deze thema’s te stimuleren.