Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Je staat in de supermarkt en je weet het even niet meer: kies je voor biologisch, of voor fair trade? Je winkelt online, en vraagt je af: hoe duurzaam is die duurzame katoen nu echt? En worden ze daar in India serieus beter van?

Door alles wat je hier doet, koopt, eet, of uitstoot, ben je verbonden met mensen elders op de wereld. OneWorld maakt dat proces zichtbaar en laat zien wat je kunt doen om de wereld duurzamer en eerlijker te maken.

We houden bedrijven en overheden aan hun duurzame beloftes, en schromen niet om grote concerns aan te klagen wanneer ze de waarheid achter hun producten verbloemen. En we brengen de verhalen die andere media laten liggen: waardoor slaan mensen in het Midden-Oosten op de vlucht, en wie profiteren daarvan?

OneWorld.nl is de grootste Nederlandse journalistieke website over de wereld en jou. Ons tijdschrift OneWorld Magazine verschijnt tien keer per jaar.

Wil je OneWorld lezen? Word vriend van OneWorld!

Social enterprise OneWorld staat op eigen benen

Vanaf 1 januari 2018 valt OneWorld niet meer onder Stichting NCDO, maar zal als onafhankelijke social enterprise de naam Stichting OneWorld voeren. Alle abonnementen en partnercontracten zullen zodoende overgedragen worden. In de praktijk zal er niets veranderen, behalve dat op de eerstvolgende factuur een andere naam en bankrekeningnummer zullen staan. Bij vragen hierover kun je mailen naar: wandaverstappen@oneworld.nl

 

De redactie

Zie voor een overzicht van onze medewerkers onze teampagina.
De redactie van OneWorld is onafhankelijk en werkt met een redactiestatuut.

Redactieraad

Aldith Hunkar, Jossine Modderman, Anoek Nuyens, John Oliviera, Ebissé Rouw, Sheila Sitalsing, Sanne Terlingen.

IS en onzeWereld

OneWorld bestaat sinds december 2011 en is het resultaat van een fusie tussen IS (Internationale Samenwerking), OnzeWereld en www.oneworld.nl.

Internationaal

OneWorld.nl is onderdeel van het internationale OneWorld-netwerk. Doel van het netwerk is om te informeren over internationale samenwerking en duurzaamheidsvraagstukken, om handvatten en inspiratie te bieden aan geïnteresseerden die de wereld rechtvaardiger en schoner willen maken, en om de discussie over deze thema’s te stimuleren.