Interview

Al vijf jaar gratis Keti Koti-maaltijden: ‘We brengen mensen in gesprek’

Vrijwilligers geven zondag en maandag 15.000 maaltijden weg bij slavernijherdenkingen.

‘Ik miste in Utrecht goede vegaburgers, dus ging ik ze zelf maar maken‘

Rutger van Deelen van dB‘s in Utrecht deelt zijn favoriete recept.
Interview

‘Over Yemayá zeiden mensen: ‘Vegan, dat is toch wit hippiegedoe?’’

Een veganistisch restaurant in Amsterdam-Zuidoost, het werkt wél!

'Ik was bang dat mijn eten een slap aftreksel zou zijn van dat van mijn moeder'

Shawkat laat je kennismaken met de Iraakse keuken.

Haar roots ontdekken was voor Dalila Sayd letterlijk een eitje

Nu deelt ze haar eenvoudige eierrecept ook met anderen.
Opinie

Veganisme is geen eitje, maar wiens schuld is dat?

‘Een foutje is snel gemaakt, maar dat is nog geen reden om veganisme op te geven.’
Achtergrond

Alles biologisch en organisch kopen? Het groeit me niet op de rug!

Is een plantaardig dieet echt het beste dieet?
Achtergrond

Steek je handen uit de mouwen

We vroegen onze lezers hoe zij in het dagelijks leven ‘duurzaam doen’.
Achtergrond

The making of blauwe bessen

Waar komt de blauwe bes vandaan, en hoe duurzaam is deze?

Worden onze planten steeds minder voedzaam?

De kwaliteit van ons voedsel neemt af door de toename van CO2-uitstoot.

Gooi die gerimpelde paprika niet weg!

Is je tomaat maar 30 cent waard en dus makkelijk weg te gooien? Volgens Job en Jaap niet.