Het grootste gevaar voor de mens ligt op ons bord

Het is wachten op een ziekte even dodelijk als ebola en even besmettelijk als de mazelen.

Door haar is de Hema-appeltaart nu vegan (en niemand die het wist)

ProVeg-directeur Veerle Vrindts helpt mensen meer plantaardig te eten.

'Ik wil (veel) meer betalen voor mijn vlees'

Een eerlijke prijs voor vlees en goedkopere groente en fruit, daarop hoopt Jeroom Remmers.
Opinie

Dit is hoe supermarkten ons in de steak laten

Ondanks interesse in vega worden we richting vlees geduwd.
Interview

'Gepaneerde dode diertjes lijken minder erg'

Gisteren is de Nationale Week Zonder Vlees begonnen: straatinterviews.

Onze honger naar vlees en soja put Latijns-Amerikaanse grond uit

De wereld wil steeds meer vlees en soja uit Latijns-Amerika. Dat put de grond zienderogen uit en moet stoppen, zeggen de landen daar nu. Landen moeten vastleggen hoe ze tegen 2030 landdegradatie stoppen. Twee derde van Latijns-Amerikaanse landen legt momenteel doelstelling vast. Van 2 miljard hectare gedegradeerd land wereldwijd bevindt zich 14 procent in Latijns-Amerika. […]