Video

The making of hummus

In het Midden-Oosten kijkt men hoofdschuddend naar westerlingen die hummus als snack eten. Het is een volwaardige maaltijd, géén dip. Maar waarvan en onder welke omstandigheden wordt het gemaakt?

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
In een bakje hummus zitten ongeveer 74 gram kikkererwten. Wat er verder in zit, hoe het wordt geproduceerd en hoe duurzaam het precies is? Dat bekijk je in 2 minuten, in de onderstaande video.

Bron: youtu.be
Wie zoekt naar lijstjes van ‘foute Israëlische’ producten omdat die bijvoorbeeld geproduceerd worden in illegale nederzettingen in bezet Palestijns gebied, komt vaak ook Sabra Dipping Company tegen. Het Israëlische moederbedrijf Strauss Group geeft steun aan het Israëlische leger. Maar dan gaat het niet om de Nederlandse variant. Sabra Mezze is een ander bedrijf met toevallig dezelfde naam. Sabra is een populaire naam en een manier om te zeggen: ‘jood die is opgegroeid in Israël’.

670 calorieën neem je tot je als je gedachteloos een kuipje Sabra Houmous leegdipt. Dit is evenveel als een steak met pepersaus

In Nederland zijn de twee grootste merken het Israëlische Sabra en het Nederlandse Maza. Sabra’s kikkererwten komen voornamelijk uit Canada. Maza importeert de kikkererwten uit Turkije en Canada. De hummus van Sabra wordt gemaakt in Kirat Gat in Israël en komt in gekoelde containers over zee naar Nederland. De hummus van Maza wordt in Zaandam verwerkt en met vrachtwagen door Nederland verreden.
In samenwerking met EOS Magazine.

 

 

The Making Of

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

Word abonnee

  • Digitaal + magazine  —   8,00 / maand
  • Alleen digitaal  —   6,00 / maand
Heb je een waardebon? Klik hier om je code in te vullen

Factuurgegevens

Je bestelling

Product
Aantal
Totaal
Subtotaal in winkelwagen  0,00
Besteltotaal  0,00
  •  0,00 iDit is het bedrag dat automatisch van je rekening wordt afgeschreven.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons