Beeld: Carline Huge Natuurwijn klinkt duurzaam, maar is het dat ook? Liefhebber Birk Heijkants onderzocht de verschillen met de ‘gewone’ sauvignon blanc en chardonnay. Alvast één verschil vond hij in...
...al helemaal niet in de agri-foodsector. “Banken oordelen dat deze projecten te risicovol zijn. En deels hebben ze daar gelijk in: de oogst kan mislukken en in sommige gebieden spelen...
Beeld: Mitchell van Voorbergen Kookboekenschrijver Mai Nguyen voelt zich Nederlands, maar verlangt ook naar Vietnam. ‘Zodra ik het vliegtuig uitstap, ruik ik het: een mengeling van vissaus, straatlucht, hitte en...
...specifieke informatie, zoals de ‘food passports’ die ze in samenwerking met de masterstudenten maakte. Deze laten in één oogopslag alle voor- en nadelen van een product zien. Dit bericht...
...Christine McLean. Zij is ontwikkelingswerker bij de voedselbank in Aberdeen, de CFINE (Community Food Initiatives North East). Op verzoek van de gemeente verzorgt CFINE de distributie van sanitaire producten binnen...
...jij kunt doen. Toen Koot hoorde over Flying Food, oftewel duurzame krekelteelt, bij de afdeling Innovation for Development van TNO, was ze meteen enthousiast. “Hoe meer ik me erin verdiepte,...
...ontwerpbureau Foodcurators. Ze presenteerden eind oktober hun drie broodformules tijdens de Dutch Design Week. Plantaardige guy Als jong kind op Curaçao was Maduro al “een fijnproevertje”. Hoge bloeddruk en hoog...
Beeld: Beastfromeast via iStock Het ene café schenkt geen koemelkcappuccino meer, bij het andere lacht de bediening je uit als je om een haverlatte vraagt. Veganisme is nog lang niet...
...zijn boek Dominion (p. 236). ↩︎ De onderzoekers, J. Poore en T. Nemecek, publiceerden hun artikel ‘Reducing food’s environmental impacts through producers and consumers’ in het wetenschappelijke tijdschrift Science. ↩︎...
In de aanloop naar World Vegan Day (jaarlijks op 1 november) trekt Joke Boon je met haar recept voor oesterzwammen in ketjap over de streep om veganistisch te koken. Of...
...vormen food-shamende reacties regelmatig de boventoon. Wanneer iemand een nieuw plantaardig product heeft ontdekt en dat deelt, vult de discussie onder het betreffende topic zich zeker voor de helft met...
Janneke Ter Linden-Postulart met haar gezin Beeld: Pleunie van Raak Of het nu is om minder dierenleed te veroorzaken, zo duurzaam mogelijk te leven of om anderen te inspireren: deze...
Beeld: Serge Ligtenberg Dankzij slimme aanpassingen in het dieet van onze voorouders werd de mens de dominante diersoort. Maar datzelfde dieet – vol vlees en zuivel – vormt nu een...
Sarah Reymond Beeld: Mitchell van Voorbergen Toen Sarah Reymond besloot veganistisch te gaan eten, schrok ze ervan hoe onsolidair sommige vegans zijn als het gaat om antiracisme – waar zij...
...het blad Global Food Security een onderzoek dat aantoonde dat bijna driekwart van de bewaterde noten groeit in gebieden waar al waterschaarste is. De teelt onttrekt zoveel water uit de...
...student sloot ze zich aan bij de Youth Food Movement (nu het Slow Food Youth Network), een internationale jongerenbeweging die zich inzet voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem. “Daar groeide...
...Katan (VU) noemde in zijn NRC-column de ‘uitvinding’ van Impossible Foods in elk geval ‘wetenschap om van te watertanden’. Of EFSA goedkeuring geeft aan Impossible Foods, is nog onduidelijk. Dit...
...“Alles wat vóór 1997 niet regelmatig in Europa gegeten werd, is een novel food en moet goedgekeurd worden door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid. Tot die tijd mag je het...
...begon in 2011 als Viva Las Vega’s. In de eerste jaren richtte deze stichting zich vooral op consumenten, met food festivals en de Veggie Challenge. Later kwam daar lobbywerk bij,...
Fatima Spalburg Beeld: Chavez van den Born Als je ontdekt dat je eigen familie onder de westerse cacaoconsumptie lijdt, klinken klimaatverandering en uitbuiting ineens niet meer zo ver weg. Het...
Deze site maakt gebruik van cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden en onze site te verbeteren. AccepterenInstellingen
Cookiebeleid
Overzicht cookies op oneworld.nl
We verzamelen via cookies gegevens met het doel de technische werking van de website en uw gebruiksgemak te garanderen. De cookies (kleine tekstbestanden die bij het eerste bezoek aan deze website worden opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone) zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren.
Hiervoor gebruiken wij cookies van Google Analytics, dat het sitegebruik geanonimiseerd registreert en hiervan gegevens opslaat. Met deze gegevens maken wij bezoekstatistieken, op basis waarvan we verbeteringen doorvoeren op onze website. Google Analytics verschaft deze geanonimiseerde data aan derden indien wettelijk verplicht, of als deze derden de data namens Google Analytics verwerken. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor deze anonieme gegevensverwerking door Google Analytics.
Daarnaast gebruiken we functionele cookies van WordPress en WooCommerce. De cookies van WordPress zorgen ervoor dat de website beter kan worden gebruikt door bezoekers. Deze cookies zorgen er bijvoorbeeld voor dat u kunt zien of u bent ingelogd, ze houden ook bij welke individuele voorkeuren u hebt gekozen op uw profielpagina. De cookies van WooCommerce zijn van onze betaalde diensten (Vriendenabonnement, Vacaturebank, Partnernetwerk, Online agenda) en zorgen ervoor dat producten worden onthouden tijdens het aankoopproces. Elke aankoopsessie bij WooCommerce bevat een unieke code voor elke klant, zodat er kan worden achterhaald waar de productgegevens voor elke klant te vinden zijn.
Via deze cookiebalk krijgt u de mogelijkheid om de cookies te accepteren of de instellingen aan te passen. Onder 'Overige cookies' kunt u diverse cookies van externe diensten (zoals youtube, facebook, vimeo) uitzetten.
Een opt-out van Google Analytics op deze website kan via deze link.
Mocht u hierover vragen hebben, kunt u mailen naar: lezers@oneworld.nl
Op deze site gebruiken we functionele cookies van WordPress en WooCommerce. De cookies van WordPress zorgen ervoor dat de website beter kan worden gebruikt door bezoekers. Deze cookies zorgen er bijvoorbeeld voor dat u kunt zien of u bent ingelogd, ze houden ook bij welke individuele voorkeuren u hebt gekozen op uw profielpagina. De cookies van WooCommerce zijn van onze betaalde diensten (Vriendenabonnement, Vacaturebank, Partnernetwerk, Online agenda) en zorgen ervoor dat producten worden onthouden tijdens het aankoopproces. Elke aankoopsessie bij WooCommerce bevat een unieke code voor elke klant, zodat er kan worden achterhaald waar de productgegevens voor elke klant te vinden zijn. Deze cookies kunt u niet uitzetten.
In onze artikelen gebruiken wij content van diverse externe diensten. Het is mogelijk om de volgende cookies uit te schakelen. Hiermee wordt deze content niet langer getoond.
Naam cookie
Soort content
youtube_embed
Youtube player embed
vimeo_embed
Vimeo player embed
google_maps
Google maps embed
twitter_widget
Twitter social widget
soundcloud_embed
Soundcloud player embed
instagram_embed
Instagram embed
Daarnaast gebruiken we Google reCaptcha om de website te beschermen tegen bots. Ook dit kan hier uitgezet worden, maar formulieren die hiervan gebruik maken kunnen dan niet ingediend worden