
Interview
Sterrenchef Soenil Bahadoer: 'In pom zitten alle Surinaamse culturen'
Het verhaal én het recept van deze beroemde ovenschotel.

Zij delen gratis maaltijden uit tijdens Keti Koti
Vorig jaar deelden Ayra en Ira Kip maar liefst elfduizend maaltijden uit.

Interview
Waarom Yasmina Khababi (27) al duizend gratis maaltijden uitdeelde
'Gezond eten wordt moeilijk en duur gemaakt.'

Je vegaburger duurzamer dan kipfilet? Niet altijd
Waarom de ene vleesvervanger veel duurzamer is dan de andere.

Analyse
Zo hielp een Belgisch-Nederlandse bananenbaas Suriname in de schulden
The Fruit Farm Group maakte jarenlang misbruik van laaggeletterde arbeiders.

De snack van de toekomst is vet, vegan en klimaatneutraal
Met zijn 'inspiratiewagen' geeft Marco Agema het groene voorbeeld.

Heftig, die slachtbeelden. Maar eten we er minder vlees door?
Zelfs als slachterijen van glas waren, zouden er waarschijnlijk nog vleeseters zijn.

Ongefilterd en zonder geneuzel: moeten we allemaal aan de natuurwijn?
Liefhebber Birk Heijkants onderzocht de verschillen met sauvignon blanc en chardonnay.

'In deze soep zit de hele geschiedenis van Vietnam'
Mai Nguyen neemt je met dit pho-recept mee naar haar thuisland Vietnam.

Deze student laat zien dat duurzaam eten niet moeilijk hoeft te zijn
Met haar bedrijf Prepit wil Janna Bongers zoveel mogelijk mensen duurzaam laten eten.

Laura Koot (28) vloog met een zak krekels naar Rwanda
De krekelteelt is een duurzame manier om honger te bestrijden.

'In iedereen schuilt een vegan; al weet je het soms zelf nog niet'
Mike Maduro krijgt heel Nederland aan de groenten en bonen.

Vegan eten is ongezond en duur (en 3 andere mythes)
Wat klopt er van onze vooroordelen over veganisme?

Opinie
'Dieren eten maakt ons minder menselijk'
We leren onszelf en elkaar dat het oké is om weg te kijken van ernstig leed.

'World Vegan Day' vier je met deze oesterzwammen in ketjap
Dit veganistische recept vindt iederéén lekker.

Zij kiezen voor plantaardig
'De huisarts was bijna verbaasd dat de bloedwaarden van mijn zoon zo perfect waren.'

Het grootste gevaar voor de mens ligt op ons bord
Het is wachten op een ziekte even dodelijk als ebola en even besmettelijk als de mazelen.

'Vegans zouden ook tegen racisme moeten opstaan'
Voor Sarah Reymond heeft eten alles te maken met onrecht.

Wat zijn de beste vlees- en zuivelvervangers?
De CO2-uitstoot van een vegaburger is praktisch even groot als die van kip.
