Artikelen van Merel Remkes

Interview

Ugandese klimaatactivist Patience Nabukalu verwacht meer solidariteit

Ze protesteerde in Nederland tegen een 'klimaattijdbom': de Oost-Afrikaanse oliepijpleiding.
Interview

DAMN, HONEY: 'Als je maatschappij­kritisch bent, zijn mensen veel strenger voor je'

Met hun feministisch platform stellen Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen onderdrukking aan de kaak.

Ken jij wel de geschiedenis van je henna-‘tattoo’?

Festivalgangers zijn dol op de ‘tijdelijke tatoeage’, maar culturele toe-eigening ligt op de loer.
Interview

Tim Hofman: ‘Ik draag het label ‘deugneus’ met trots’

In zijn nieuwe boek droomt hij van een wereld met minder angst.
Interview

Culinair kunstenaar ­Maureen de Jong: 'Wij communiceerden thuis met eten'

Ze organiseert samen met koks uit de hele wereld diners, filmavonden, benefietbrunches en nog veel meer.

De ‘Palestijnensjaal’ is al bijna een eeuw een symbool van verzet

Van een doek voor woestijnbewoners tot dé sjaal van een bevrijdingsbeweging.
Interview

Aziatisch, Caribisch en vegan komen bij TerraZen ‘heel natuurlijk’ samen

Izaba en Tomomi Rodgers lieten hun Japanse en Caribische wortels in de keuken samenkomen.

‘Ik miste in Utrecht goede vegaburgers, dus ging ik ze zelf maar maken‘

Rutger van Deelen van dB‘s in Utrecht deelt zijn favoriete recept.

Waarom je revolutionair jurist Clara Wichmann moet kennen

‘Zij hervormde ideeën over misdaad en straf.’
Interview

Allergisch of veganist? Bij bakkerij Klein Geluk heb je te véél keus

‘Een kind met glutenallergie is hier níet lastig of een uitzondering.’
Interview

Kok Titi Waber: ‘Elk Indonesisch huis heeft een eigen variatie op een gerecht’

‘Het Indische eten hier is aangepast aan de Nederlandse smaak.’

'Helende' kristallen: kinderarbeid en vervuiling voor een placebo-effect

In kristalmijnen werken naar schatting zo’n 85 duizend kinderen.