Seminar Biodiversiteit en Internationale Handel

15-03-2007

Terwijl deze onderwerpen geen enkele rol spelen in de internationale handelsdiscussie, wijst onderzoek uit dat mondiale economische ontwikkelingen nadelig beïnvloed en zelfs bedreigd worden door het verlies aan biodiversiteit, klimaatsverandering en de vernietiging van ecosystemen. In het onlangs gepubliceerde Stern-rapport berekent de gerenommeerde Britse econoom de economische gevolgen van het mondiale klimaatprobleem. Ook de alarmerende cijfers van de mondiale visstand en de mogelijke verdwijning van delen van de visserijsector schreeuwen om actie. Both ENDS en IUCN NL pleiten daarom in hun 'Trade Matters' serie voor de integratie van de ecosysteem benadering in regionale en internationale handelsafspraken.

Datum: maandag 26 maart 2007
Tijd: 13:00 tot 17:30 uur
Locatie: Theater Diligentia, Lange Voorhout 10, Den Haag
 
Neemt u voor verdere informatie contact op met Stefan Verwer bij IUCN NL, (tel. Direct: 020-3449675 of e-mail stefan.verwer@iucn.nl). Deelname dient bevestigd te worden door een mail te sturen aan aukje.terhorst@iucn.nl
 
Voor meer informatie over de publicatieserie Trade Matters, check: www.bothends.org - klik op Strategic Cooperation, scroll naar International Capital Flows & Trade, klik vervolgens op Trade Matters.


www.bothends.org

www.iucn.nl

Reacties