Inzenden voor Dick Scherpenzeel Prijs 2011 (tot 1 maart)

18-01-2012
Door: viceversa
Bron: Lokaalmondiaal

 

Blijf gaan, blijf kijken, blijf schrijven, fotograferen en filmen, en blijf kritisch.” Dat is de belangrijkste boodschap aan de Nederlandse journaille die met de uitreiking van de Dick Scherpenzeel Prijs wordt uitgedragen. Eind mei worden met de prijs weer twee bijzondere journalistieke werken beloond die inzicht geven in ontwikkelingsprocessen en niet-westerse landen. Hiervan is één prijs voor de inzender van de beste journalistieke productie (€7.500) en één aanmoedigingsprijs (€1.000) voor de beste inzender tot en met 25 jaar. De inzendtermijn voor de prijs is geopend.

Journalist Joeri Boom heeft vorig jaar gewonnen met zijn boek 'Als een nacht met duizend sterren', over de Nederlandse militaire aanwezigheid in Uruzgan. Sinds 1975 wordt de journalistieke prijs uitgereikt ter nagedachtenis aan de Nederlandse journalist Dick Scherpenzeel, een pionier op het gebied van buitenlandjournalistiek. Mediaorganisatie lokaalmondiaal neemt de uitreiking van de prijs voor haar rekening.

Belangstellenden die graag willen meedingen, kunnen hun werk opsturen naar lokaalmondiaal. Ook vrienden, collega’s, hoofdredacties en uitgevers kunnen werk van mogelijke prijswinnaars aan de jury  voordragen. De inzendtermijn loopt tot 1 maart 2012. Het inschrijfformulier en reglement zijn te vinden op http://www.lokaalmondiaal.net/projecten/dick-scherpenzeel-prijs/

Reacties