IKN neemt deel aan speeldag in Vlissingen

06-06-2006

 

Internationale Kinderhulp Nederland (IKN) is ook gevraagd om deel te nemen aan deze speciale Kinderspeeldag. IKN zet zich wereldwijd in voor wees- en verlaten kinderen (zie ook de folder). De hulporganisatie vindt het belangrijk, dat kinderen in Nederland het naar hun zin hebben. Maar IKN vindt het ook belangrijk, dat ze zich er bewust van worden hoe andere kinderen leven in deze wereld. 

Een aantal scholen in Vlissingen nemen deel aan een kleurplatenwedstrijd. Egbert Vennema (kunstenaar en ambassadeur van IKN) heeft een hele mooie tekening gemaakt met het thema "Zeeland". Egbert zal tevens in de jury plaatsnemen om de kleurplaten te beoordelen. De kinderen kunnen namelijk een prijs winnen. De winnende kleurplaat wordt speciaal ingelijst door Lijstenmakerij De Vrijbuiter te Oost-Souburg.

 

Locatie van de IKN stand is: "Plein Vierwinden" te Vlissingen. Hier zullen de kinderen hun kleurplaten inleveren. Tevens kan er informatie verkregen worden over de stichting en worden er producten uit verschillende landen verkocht. Zo er bijvoorbeeld sierpotloden uit Roemenië, tasjes uit Thailand, pennen uit India en djembé's uit Senegal te verkrijgen.

 

Reacties