10 december: Een mooie dag voor mensenrechten

09-12-2004 Bron: Amnesty International

Op 10 december staan tien verhalen over geweld tegen vrouwen centraal. Het zijn aangrijpende verhalen, maar ook verhalen van hoop, van kracht en van overwinning. Het doel van onze acties rond 10 december is dat zo veel mogelijk Nederlanders ten minste één verhaal lezen of horen en vervolgens de petitie 'Stop Geweld tegen Vrouwen' ondertekenen.

Doe zelf mee!
Zelf de verhalen ook verspreiden? Dat kan met de grote e-mail actie die ook op 10 december begint. De 100 bekende Nederlandse vrouwen zullen via de speciale actiewebsite ieder een e-mail met daarin één van de tien verhalen doorsturen naar 10 vrienden. In de mail staat ook het verzoek om de petitie digitaal te tekenen en het verhaal op hun beurt ook aan tien van hun vrienden door te sturen. Niet alleen de 100 vrouwen zullen deze actie gaan verspreiden. Ook vele bedrijven en andere netwerken worden benaderd om deze e-mailactie zo groot mogelijk te starten.

Amnesty hoopt op een enorm effect in Nederland op 10 december en de dagen daarna. Kies op de actiewebsite een verhaal, teken u de petitie en stuur het verhaal door. Op uw persoonlijke actiepagina kunt u vervolgens bijvoorbeeld zien hoeveel handtekeningen uw mailtjes hebben opgeleverd.

Bezoek de actiesite!

Reacties