Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Bedrijven die het streven naar een betere wereld belangrijker vinden dan hun financiële doelen, gaan tegen de verwachting in níet ten onder aan de huidige crisis: ze doen het juist beter dan commerciële bedrijven, zo blijkt uit het nieuwe rapport van het platform Social Enterprise NL.

Het platform heeft als doel om sociale ondernemingen zichtbaarder te maken en te ondersteunen. Uit hun eigen onderzoek blijkt dat de werkgelegenheid bij sociale ondernemingen sinds 2010 met 25% is gestegen. En ze zijn optimistisch: 90% van deze bedrijven verwacht dat die groei de komende jaren doorzet. Dat percentage ligt een stuk hoger dan bij reguliere commerciële bedrijven in Nederland.

Er werkten 60 sociale ondernemingen mee aan het onderzoek. Ondanks het positieve toekomstbeeld zeggen deze ondernemers wel moeite te hebben met het vinden van voldoende financiering. Daarvoor hebben ze behoefte aan meer erkenning, want onbekend maakt onbemind.
De bedrijven willen maatschappelijke uitdagingen zoals eenzaamheid, milieuvervuiling of jeugdwerkloosheid aanpakken door te ondernemen. Helaas meet het grootse deel van de sociale ondernemers hun maatschappelijke impact niet, waardoor het moeilijk is om hier goed inzicht in te hebben. Meer bekendheid hierover zou misschien leiden tot grotere financiële steun.

 

Lees meer in het volledige rapport van Social Enterprise Monitor

Foto: Social Enterprise West Midland

 

 

 

 

 

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief