Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Het beste van het web

Elke dag een kleine selectie links naar artikelen die we je van harte aanbevelen. Het meest interessante, verrassende en fascinerende van het internet dat OneWorld niet zelf maakte.

Vandaag bij het beste van het web: kids in je moestuin, Will.i.am bij vluchtelingen in Calais en gierige Trump.

1. Tuinieren met en door je kinderen

Met dit lekkere weer is het tijd om de tuin in te gaan. Of als je geen tuin hebt je balkon of vensterbank gereed te maken voor de zomer. Samsam, het magazine voor wereldwijze kinderen, heeft als thema ‘de moestuin’. Leuk voor je eigen kinderen, neefjes en nichtjes om ze kennis te laten maken met het zelf verbouwen van groente en fruit. Kun je mooi die moestuintjes van Albert Heijn aan je kids overlaten. En ondertussen steken ze ook nog wat op van hun leeftijdsgenoten uit Ghana, Indonesië en Suriname.  

[[{“fid”:”46785″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Gerda en Jadyn in hun moestuin in Suriname”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Gerda en Jadyn in hun moestuin in Suriname”},”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”Gerda en Jadyn in hun moestuin in Suriname”,”style”:”height:327px; width:581px”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”}}]]

Ook op OneWorld vind je een dossier over de moestuin, met verhalen over biologisch tuinieren, onkruid bestrijden en inburgeren door tuinieren. 

2. Will.i.am steunt vluchtelingen Calais

Het vluchtelingenkamp in Calais, Frankrijk is er nog steeds. Het kamp, dat ook wel ‘de jungle’ wordt genoemd is eind februari voor een deel ontruimd. Maar er bivakkeren nog steeds veel mensen, in de hoop dat ze Engeland kunnen bereiken. Popster en jurylid van het The Voice UK, Will.i.am bracht deze week een dag door in dit kamp, om zo aandacht te vragen voor de vluchtelingen. 

Even verderop in Duinkerke is een groep vluchtelingen verhuisd naar een nieuwe en betere plek. Marjolein Quist van non-profitorganisatie De Warmtekaravaan nam er voor OneWorld een kijkje. 

3. Trump geeft geen cent zelf aan goede doelen 

Aan Donald Trump besteden we op OneWorld niet veel aandacht. Voor al het nieuws over de Amerikaanse verkiezingen kun je prima terecht bij de dagelijkse media. Toch is wat er in de Verenigde Staten gebeurt belangrijk, want de toekomstige president van dat land heeft een invloedrijke stem in de wereld. Trump blijft daarbij fascineren. Zo blijkt uit dit artikel van de Volkskrant dat de miljardair in vijf jaar geen cent uitgaf aan goede doelen, ook al beweert hij zelf dat hij miljoenen heeft weggegeven. The Washington Post zocht het uit en kwam erachter dat Trump er wel heel bijzondere ideeën op na houdt over wat liefdadigheid is…

Gelukkig zijn er ook genoeg mensen die wel weten hoe je goed met geld om moet gaan. Deze maand is het centrale thema bij OneWorld: Goed Geld

Over de auteur

Tekstschrijver bij Wilde Ganzen
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief