Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

WvWiT#140 – Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Voor OneWorld selecteert hij wekelijks zijn favoriete tweets. Uit zijn 123 tweets van de afgelopen week zijn dit de 17 (re)tweets die je niet mag missen.

De muur

De consequenties van Trump

America first, and second…

Waarom moeten we ons met dit soort flauwekul bezig houden, alsof het allemaal niet erg is? Zo reageerde iemand op een tweet over de hilarische filmpjes die in het kielzog van Arjen Lubach in verschillende landen worden gemaakt. Over humor valt niet te twisten uiteraard, maar ik vind het heerlijk om te zien hoeveel creativiteit er los komt over Trump. En humor (en zelfspot) is ook een manier om met de werkelijkheid om te gaan.

Wie gelooft nog in globalisering?

Op verzoek van de redactie schreef ik een artikel voor het nieuwe nummer van OneWorld Magazine over de toekomst van globalisering. Voor als je (nog) geen abonnement hebt een tweet met de Blendle-link naar het stuk.

Basisinkomen

Steeds meer discussies in binnen- en buitenland over een universeel basisinkomen.  

Toekomst Twitter

Interessant idee om de continuiteit van Twitter als een soort publieke infastructuur niet af te laten hangen van de grillen van de beurs.

Voor de zekerheid

Deze week presenteerden we onze nieuwe WRR-verkenning over de flexibilisering van de arbeidsmarkt in de uitverkochte grote zaal van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Het was een prachtige avond, en er is veel aandacht in de media voor ons verhaal.

Vrije dag of hoger loon?

Blijf op de hoogte

  • Mijn persoonlijke website (met RSS-feed).
  • Vanaf nu elke week een mailtje wanneer mijn nieuwe blogpost online staat? Word lid van de nieuwsbrief
  • Abonneren op de RSS-feed van dit weekblog.
went

Over de auteur

Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij tweet over economie en globalisering.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief