Haar roots ontdekken was voor Dalila Sayd letterlijk een eitje

Haar roots ontdekken was voor Dalila Sayd letterlijk een eitje

Alsof ze een vergeten taal leerde, zo voelde het voor voormalig sterrenchef Dalila Sayd om te koken met de ingrediënten uit de Marokkaanse keuken. De geuren brachten haar terug naar haar jeugd, waarvan ze dacht dat ze er alleen slechte herinneringen aan had. Nu deelt...
Dorothy Porker: ‘Guilty pleasures? Dit is gewoon lekker eten’

Dorothy Porker: ‘Guilty pleasures? Dit is gewoon lekker eten’

Dorothy Porker is bekend van haar makkelijke recepten en haar kleurrijke, eetbare droomtaferelen. Ze wil eten leuk houden voor iedereen. Dat betekent: geen ‘gatekeeping’. ‘Niet iedereen heeft evenveel geld of energie.’ Dorothy Porker (1979) deelt onverwachte, maar...
Vrede op aarde in een kommetje

Vrede op aarde in een kommetje

Zijn familie had gehoopt dat hij een technische studie zou doen, maar Andres Jara wist als kind al beter: hij wilde koken. Eén voedzaam en betaalbaar gerecht heeft een bijzonder plekje in zijn hart. Als je Andres Jara vraagt wat eten voor hem betekent, raakt hij niet...