De snack van de toekomst is vet, vegan en klimaatneutraal

De snack van de toekomst is vet, vegan en klimaatneutraal

De horeca krijgt de duurzame smaak langzaam te pakken, ziet Marco Agema. Met zijn ‘Snackbar van de Toekomst’ geeft hij het goede voorbeeld. ‘Duurzaamheid is niet alleen voor de hippe stedelingen met hun havercappuccino’s.’ Bij frikandellen, bitterballen en patat...
Heftig, die slachtbeelden. Maar eten we er minder vlees door?

Heftig, die slachtbeelden. Maar eten we er minder vlees door?

Zelfs als slachterijen van glas waren, zouden er waarschijnlijk nog vleeseters zijn. Want om een gewoonte te doorbreken, is meer nodig dan gruwelijke beelden, zeggen gedragswetenschappers. ‘Als slachthuizen glazen muren hadden, dan zou iedereen vegetariër zijn’ is een...
Vrede op aarde in een kommetje

Vrede op aarde in een kommetje

Zijn familie had gehoopt dat hij een technische studie zou doen, maar Andres Jara wist als kind al beter: hij wilde koken. Eén voedzaam en betaalbaar gerecht heeft een bijzonder plekje in zijn hart. Als je Andres Jara vraagt wat eten voor hem betekent, raakt hij niet...
Ongefilterd en zonder geneuzel: moeten we allemaal aan de natuurwijn?

Ongefilterd en zonder geneuzel: moeten we allemaal aan de natuurwijn?

Natuurwijn klinkt duurzaam, maar is het dat ook? Liefhebber Birk Heijkants onderzocht de verschillen met de ‘gewone’ sauvignon blanc en chardonnay. Alvast één verschil vond hij in de makers: ‘Natuurwijnmakers neuzelen niet, ze maken wijn omdat ze het leuk vinden en...
‘In deze soep zit de hele geschiedenis van Vietnam’

‘In deze soep zit de hele geschiedenis van Vietnam’

Kookboekenschrijver Mai Nguyen voelt zich Nederlands, maar verlangt ook naar Vietnam. ‘Zodra ik het vliegtuig uitstap, ruik ik het: een mengeling van vissaus, straatlucht, hitte en vochtigheid.’ Ze neemt je mee naar haar thuisland met haar beste...