‘Waarom geen volkoren bami met groente erdoorheen?’

‘Waarom geen volkoren bami met groente erdoorheen?’

Toen de diabetes van haar vader erger werd, besloot One’sy Muller bewuster te gaan koken. Op haar blog deelt de radio- en podcastpresentator samen met haar zus gezondere varianten van Surinaamse gerechten. ‘Om mijn vaders uitroep ‘alweer groente?!’ lachen we nog...
‘We bezorgen zelfs eten op Tunesisch aardewerk’

‘We bezorgen zelfs eten op Tunesisch aardewerk’

Of je nou vegan, halal of koosjer eet, in het Tunesisch-mediterraanse restaurant van Nancy Reijnhout kun je je hart ophalen. En wat je ook bestelt of laat bezorgen: je krijgt het op Tunesisch aardewerk. ‘Daar houden we vier families in Tunesië mee aan het werk.’ “Op...
Chinees zonder vlees (of nummers op het menu)

Chinees zonder vlees (of nummers op het menu)

Toen Kamwoj Man het Chinese restaurant van haar ouders overnam, haalde ze het vlees én de typische nummertjes van het menu. Haar ouders schrokken, maar het bleek een goede ingreep. ‘Je kunt wél twee dagen per week dicht en groente een hoofdrol geven.’ Kamwoj Man...