Taboes doorbreken met een broodje vegakip

Taboes doorbreken met een broodje vegakip

Foodfotograaf Jason Tjon Affo gebruikt zijn plantaardige recepten om onderwerpen bespreekbaar te maken waar veel mensen liever niet over praten, zoals mentale en seksuele gezondheid. “Mijn band met eten is nu heilzaam, dat was voorheen wel anders”, vertelt Jason Tjon...
‘Tokologische’ veggierolls: groenten in een nieuw jasje

‘Tokologische’ veggierolls: groenten in een nieuw jasje

Eten is niet alleen lekker, het zegt ook iets over hoe we de wereld zien. Manuela Goncalves Tavares steekt traditionele gerechten uit Caribische en Afrikaanse keukens in een nieuw jasje. ‘In mijn eerste restaurant vroegen mensen me vol verbazing wat een zoete...
Deze ‘rebelse’ quiche is een vegan verrassing

Deze ‘rebelse’ quiche is een vegan verrassing

‘Vreselijk’, vond Loes Kolsters het: na haar scheiding bracht ze soms weken door zonder haar kinderen, alleen aan tafel. Dus besloot ze dorpsgenoten uit te nodigen. ‘Varkensboeren en milieuactivisten, aan mijn tafel kletst iedereen met elkaar.’ Loes...
Door te koken vertelt Judith Cyrus het verhaal van de slavernij

Door te koken vertelt Judith Cyrus het verhaal van de slavernij

Lunchroomhouder Judith Cyrus vertelt haar gasten graag over de Surinaamse geschiedenis. Door samen te eten – én koken – hou je het verleden in leven. ‘Tijdens het koken deel je verhalen die je anders niet zou delen.’ “Weet je waarom Surinamers...
Een beetje levensgenieter is geen veganist, of wel?

Een beetje levensgenieter is geen veganist, of wel?

Hompen vlees en vette kazen, dat ziet journalist en hobbykok Joyce Brekelmans van kleins af aan als verwennerij. Valt haar definitie van een weldadige maaltijd te verzoenen met een plant based lifestyle? Sommige mensen hebben een haat-liefdeverhouding met eten. Ik...