India Nu: ‘Waar is de onaanraakbare journalist’?

23-10-2006

Was het de Pakistaanse veiligheidsdienst? Was het de Lashkar e Toiba (LeT)? Of had Al Qaida er deze keer mee te maken? De diplomatieke verhoudingen tussen India en Pakistan staan weer op scherp na de bloedige aanslagen in Mumbai afgelopen juli.

 

De Derde Kamer, het transnationale schaduwparlement ontstaan op initiatief van de NCDO,  waakt over internationale samenwerking. Twee Derde Kamerleden met India in de portefeuille spreken zich uit: 'Ontwikkelingshulp heeft in India niet tot duurzame ontwikkeling geleid.'

 

In het kader van Another Asia, het thema van de Noorderlicht Fotomanifestatie 2006, presenteert India Nu een selectie niet eerder gepubliceerde beelden van deelnemend fotograaf Henk Braam in de prachtige fotoreportage Heilige rivieren.

 

In 1996 ging de Indiase journalist BN Uniyal op vraag van een buitenlandse collega op zoek naar Dalits ('onaanraakbaren') onder collega-journalisten. Tot zijn verbazing vond hij er geen één. Onderzoekster Chris Verschooten probeerde het tien jaar later opnieuw: waar is de 'onaanraakbare journalist?

 

U kunt een gratis recensie-exemplaar bestellen via tel.  030-2321340.

Losse nummers kosten €3,50 inclusief porto. Of neem een proefabonnement voor €7,50: de laatste twee nummers en het komende nummer.

 

Abonnee worden? Meldt u aan:

  • telefonisch, via 030-2321340
  • via een formulier op de website: www.indianet.nl/indianu.html
  • door het abonnementsgeld (€19,50 per jaar) te storten op giro 2483548 t.n.v. Landelijke India Werkgroep, Utrecht o.v.v. 'abonnement India Nu'; uw abonnement gaat dan in met het meest recente nummer.

India Nu op het web:

www.indianet.nl/indianu.html

Reacties