Klimaat

Shell aandeelhoudersvergadering
Nieuws – Slechts 6 procent van de aandeelhouders van Shell stemde vandaag voor meetbare duurzame doelen.
Actueel – Naar verwachting zal de Amerikaanse president een besluit nemen als hij terugkeert uit Taormina op Sicilië, waar hij eind deze maand de top van de G7
Interview – Willem Geertman werd vermoord omdat hij opkwam voor de natuur. Zijn broer blijft onvermoeibaar vechten voor gerechtigheid.
Actueel – De spanning loopt op nu het erop lijkt dat Amerika weleens uit het klimaatakkoord van Parijs zou kunnen stappen.
Overstromingen in Polen 2010
Energie
Opinie – CE Delft publiceerde gisteren een rapport over hoe de armen energiebesparing voor de rijken subsidieren. Klimaatbeleid moet toch echt rechtvaadiger.
Achtergrond – Aan de basis van de intense droogtes ligt het klimaatfenomeen Indische Oceaan-dipool, oftewel de Indiase Niño.
kolencentrale Hemweg
Actueel – Onder het motto “Wij willen #Hemweg” is een crowdfundingactie gestart zodat mensen kunnen bijdragen aan het sluiten van de kolencentrale van Nuon.
Blog – Om te bepalen hoeveel de aarde is opgewarmd, moeten wetenschappers niet alleen meten, maar ook weten wat ze meten.
Actueel – Het WMO-jaarrapport voor 2016 spreekt van een nooit eerder geziene wereldwijde hittegolf.
Actueel – De harde lijn van Trump op klimaatgebied roept steeds meer weerstand op, en niet alleen van de Democraten.
Opinie – Wanhoop verlamt en is bedreigend. We kunnen klimaatverandering alleen maar te lijf, als we hoop houden op een goede afloop, stelt Jolein Baidenmann.
Actueel – Klimaatverandering moet op de agenda van het lijsttrekkersdebat op 14 maart worden gezet, zo stellen de initiatiefnemers van #KiesKlimaat.
Interview – Een ton CO2 uitstoten kost in de EU op dit moment ongeveer even veel als een Belgisch biertje. Grote uitstoter Shell wil de prijs flink omhoog hebben.
Trui
Warmetrui
Blog – Vandaag is de jaarlijkse Warmetruiendag. De bedoeling is natuurlijk wel dat de verwarming dan omlaag gaat. Maar hoeveel nut heeft het eigenlijk?
Lijstje – Hoe onderscheid je in dit ‘post-truth’ tijdperk misinformatie en leugens van degelijke, betrouwbare informatie?
Actueel – De moord op Baldenegro volgt minder dan een jaar op de aanslag op Berta Cáceres, een vooraanstaande milieu- en mensenrechtenactiviste in Honduras.
Actueel – Experts zien extreem weer als meest waarschijnlijke bedreiging, gevolgd door grootschalige migratie en natuurrampen.
IJsberg bij Sandersons Hope 2007
Parijs
Actueel – In een open brief vragen 530 bedrijven en 100 investeerders aan Donald Trump om de klimaatinspanningen in de VS niet terug te draaien.
Nieuws – De regering voorspelt dat het land de eigen klimaatbeloften met bijna de helft zal overtreffen, en dat zelfs drie jaar eerder dan voorzien.
Ontwikkelingslanden krijgen maar fractie van klimaatgeld
Actueel – Ontwikkelingslanden zien maar een fractie van het klimaatgeld dat hun in Parijs is beloofd.
Actueel – Zaten we het vorige decennium nog op een gemiddelde uitstootstijging van 2,3% per jaar, dit jaar is het 0,2% meer
Blog – Waar waren de jongeren bij de Klimaattop in Rotterdam? Rozemarijn de Kwaasteniet (23) verwondert zich.
Greenpeace, Shell en Mark Rutte op Nationale Klimaattop
Klimaattop
Actueel – In een dag 9 procent uitstootvermindering realiseren: de Nationale Klimaattop was een complete Goed Nieuwsshow. Nu wacht de weerbarstige praktijk.
Mark Rutte spreekt eindelijk over het klimaat
Klimaattop
Actueel – Aan de vooravond van de Nationale Klimaattop gaan steeds meer stemmen op om de uitstootvermindering van broeikasgassen wettelijk vast te leggen.
Sharon Dijksma
klimaattop
Opinie – Met de hete septembermaand nog vers in het geheugen, een oproep aan staatssecretaris Dijksma: pak de grootste viespeuken nú aan.
Abonneren op