Een 3D-printer op je aanrecht

Een 3D-printer op je aanrecht

‘Over een paar jaar printen we ons eigen ontbijt’Een derde van al het voedsel wereldwijd wordt verspild: er gaat jaarlijks 1,3 miljard ton eten de afvalbak in. In Nederland is dat 41 kilo per persoon per jaar. Kan een 3D-printer ons verspillingspatroon...
Vleesongemak

Vleesongemak

RedactioneelHet nieuwe OneWorld magazine draait om ‘klimaatvriendelijk eten’. Hoe moeilijk en ongemakkelijk het ook kan zijn, we moeten het gesprek aangaan over onze eetgewoontes, pleit hoofdredacteur Seada Nourhussen in haar redactioneel. Een sissende...
Rijk armenvoedsel

Rijk armenvoedsel

The making of quinoaAls je gezond wil leven dan weet je vast wat quinoa is. Maar waar en onder welke omstandigheden wordt dit gemaakt? In onze making of-serie deze keer: quinoa, het ‘heilige’ graan uit Peru. Quinoa (je zegt ‘kienwa’) is een pseudograan verwant aan...
Steek je handen uit de mouwen

Steek je handen uit de mouwen

Duik in de resultaten van onze duurzaamheidsenquêtePlas je in de tuin om geen water te verspillen? Loop je achter je familieleden aan om het licht achter ze uit te doen? Krijg je jeuk als je ziet dat je vriend(in) geen afval scheidt? We vroegen onze lezers hoe zij in...