‘We bezorgen zelfs eten op Tunesisch aardewerk’

‘We bezorgen zelfs eten op Tunesisch aardewerk’

Of je nou vegan, halal of koosjer eet, in het Tunesisch-mediterraanse restaurant van Nancy Reijnhout kun je je hart ophalen. En wat je ook bestelt of laat bezorgen: je krijgt het op Tunesisch aardewerk. ‘Daar houden we vier families in Tunesië mee aan het werk.’ “Op...
Chinees zonder vlees (of nummers op het menu)

Chinees zonder vlees (of nummers op het menu)

Toen Kamwoj Man het Chinese restaurant van haar ouders overnam, haalde ze het vlees én de typische nummertjes van het menu. Haar ouders schrokken, maar het bleek een goede ingreep. ‘Je kunt wél twee dagen per week dicht en groente een hoofdrol geven.’ Kamwoj Man...
Taboes doorbreken met een broodje vegakip

Taboes doorbreken met een broodje vegakip

Foodfotograaf Jason Tjon Affo gebruikt zijn plantaardige recepten om onderwerpen bespreekbaar te maken waar veel mensen liever niet over praten, zoals mentale en seksuele gezondheid. “Mijn band met eten is nu heilzaam, dat was voorheen wel anders”, vertelt Jason Tjon...