VSO nieuw

VSO Nederland

Ontwikkelingssamenwerking

VSO is een belangrijke internationale speler in ontwikkelingssamenwerking. Onze missie? Een eerlijke wereld voor iedereen. Een wereld waarin niemand achterblijft. Wij geloven dat kennis de sleutel is tot duurzame verandering. Want met kennis kun je je hele leven vooruit. Daarom zetten wij vrijwilligerswerk in om ontwikkeling te creëren. Vrijwilligers komen uit alle hoeken van de wereld en brengen een interessante mix van expertise en ideeën. Ons ideaal is een wereld waarin iedereen meedoet, gemeenschappen en mensen weerbaar zijn en overheden en instanties aanspreekbaar zijn op wat zij doen, zodat iedereen een kans heeft op een waardig bestaan.

Waar zijn wij actief

VSO heeft 23 kantoren wereldwijd, waaronder in Nederland. VSO in Nederland bestaat sinds 1989. Op het kantoor in Utrecht werken 23 bevlogen mensen aan de missie van VSO. Directeur Erik Ackerman staat aan het hoofd van de organisatie. Daarnaast dragen ruim 30.000 donateurs, vrijwilligers en andere partners VSO een warm hart toe. We hebben een onafhankelijke, onbetaalde Raad van Toezicht, bestaande uit deskundige en ervaren mensen.

Coronavirus/COVID19

Het zal je niet ontgaan zijn dat we op dit moment door Covid19 voor één van de grootste uitdagingen van deze eeuw staan. Als internationale organisatie zullen ook wij de komende maanden onze activiteiten moeten aanpassen. Onze programma’s zullen tijdelijk een andere invulling krijgen en momenteel plaatsen we geen internationale vakdeskundigen. De situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden door onze teams, hier en in de landen waar we werken. We blijven echter wel doorgaan met het werven van nieuwe vakdeskundigen, vanwege de lange voorbereidingstijd (gemiddeld vier maanden). Zo zijn we voorbereid en hebben we een pool met vakdeskundigen klaar staan om samen te werken aan plannen voor de toekomst. Een toekomst waarin we ons onverminderd zullen blijven inzetten voor de meest kwetsbare gemeenschappen in Afrika en Azië.

Artikelen van VSO Nederland