Partnerbericht

Randstad medewerkers komen in actie voor VSO

In 2019 vieren VSO en Randstad dat we al 15 jaar samen bijdragen aan werk en inkomen voor jongeren in Afrika en Azië.

In het kader van dit jubileum heeft onze partner Randstad in 20 kantoren wereldwijd een sportactie opgezet. In Nederland kunnen medewerkers de hele week op kantoor fietsen voor VSO.

In andere landen wordt ook gewandeld of hardgelopen. Voor elke kilometer wordt een euro gedoneerd aan een van onze gezamenlijke programma’s, een project dat kleine bedrijven in Oeganda begeleidt. In dit project ondersteunen Randstad medewerkers jongeren om hun micro-onderneming zelfstandig te maken. Deze jongeren kunnen vervolgens medeleerlingen aannemen waardoor er meer banen worden gecreëerd.

Ook wordt er met de opbrengst voor dit project een app of ander e-learningsysteem ontwikkeld waarmee jongeren op het bestaande centrum voor jongerenondernemers gemakkelijk toegang krijgen tot informatie en leren.

VSO en Randstad ontwikkelen al jaren specifieke programma’s op het gebied van werk en inkomen, in het bijzonder voor jongeren. Hierin werken Randstad medewerkers voor een periode van een paar maanden samen met lokale gemeenschappen om verandering teweeg te brengen.