Museum voor Vrede en Geweldloosheid

Geweld op straat, geweld op tv, geweld tussen etnische groepen, geweld tussen staten. De media staan er elke dag weer bol van. Het lijkt wel of we vast aan het lopen zijn in een cultuur van geweld.
Maar dat is natuurlijk niet wat we met z’n allen willen. Leven in een vreedzame samenleving dat is toch eigenlijk waar we allemaal naar streven.
Een onbereikbaar ideaal? Mensen zijn toch redelijke wezens en nog goed in het oplossen van ‘onmogelijke’ problemen ook?
Samen de weg zoeken naar een ‘Cultuur van Vrede en Geweldloosheid’! Om daaraan een bijdrage te leveren werd eind vorige eeuw vanuit de vredesbeweging het Museum voor Vrede en Geweldloosheid opgericht.

Het Museum voor Vrede en Geweldloosheid timmert aan de weg met:
* Reizende tentoonstellingen, die geleend kunnen worden door bibliotheken, gemeentes, scholen, kerken, vredesgroepen en ieder ander die er belangstelling voor heeft.
* Een druk bezocht virtueel vredesmuseum: www.vredesmuseum.nl. Het is een echt museum met vele tentoonstellingen, een galerie met vredeskunst, vredesliederen, gedichten, kindertekeningen, films, een uitgebreide leeszaal en nog veel meer.
* Een museumwinkel met een grote collectie spellen, waarbij je niet tegen elkaar speelt, maar samenwerkt om het probleem op te lossen. Vooral bordspellen voor kinderen vanaf 3 jaar tot avondvullende spellen voor slimme 12 jarigen tot fantasierijke  grootouders.
Daarnaast vredeswenskaarten, boeken, muziekcd’s, de bekende gebroken geweerjes en meer. De verkoop loopt vooral via onze webshop maar alles is ook te koop in ons minimuseum in Delft, waar u tevens de topstukken uit onze collectie kunt bekijken.

Artikelen van Museum voor Vrede en Geweldloosheid