Stichting Meet Kate stopt: de documentaire

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Deel 5: Bekijk nu de documentaire ‘10 years Meet Kate – A life-changing decade’.

Meet Kate kreeg in Ghana in tien jaar tijd onder andere een kinderhuis voor tijdelijke opvang, een kinderdagverblijf en een basisschool van de grond. Naast onderwijs richt de stichting zich op positieve beeldvorming over Ghana. Toen het bestuur concludeerde dat ze haar doelstellingen had behaald, besloot ze zichzelf op te heffen. Om het werk op een bijzondere manier af te sluiten, maakte de stichting een documentaire, een soort ‘afsluitend reflectieverslag’. OneWorld volgde voorzitter Myrthe Oostenbach tijdens de laatste maanden van de stichting.  

Foto: Myrthe Oostenbach

Er verschenen vier eerdere artikelen over de opheffing van stichting Meet Kate. Lees ze hier terug: 

1. Stichting Meet Kate stopt: Wegens succes in Ghana overbodig
In dit eerste artikel maak je kennis met de stichting Meet Kate en voorzitter Myrthe Oostenbach. Myrthe vertelt over het belang van positieve beeldvorming, tegenvallers in de praktijk en waarom het logisch is dat de stichting zichzelf opheft.

2. Stichting Meet Kate stopt: Van droom tot lopende machine
Myrthe is terug in Ghana en deelt haar eerste indrukken. “Alles voelt als vanouds, zoals de herkenning van de kinderen en leraren tussen de vele nieuwe gezichten in, en vooral de staf die op de achtergrond alles draaiende houdt”. In deze blog vertelt Myrthe ook over de eerste afspraken die samen met het Ghanese bestuur worden gemaakt over het maken van de documentaire.

3. Stichting Meet kate stopt: De emotionele impact
Tijdens de reis naar Ghana blijkt dat het werken voor de stichting Meet Kate voor alle bestuursleden vormend is geweest voor wie ze zijn en waar ze nu staan. De emoties lopen hoog op tijdens deze afscheidsreis, maar desondanks staat Myrthe nog steeds achter de beslissing om te stoppen.

4. Stichting Meet Kate stopt: Met vertrouwen nemen we afscheid
Myrthe schrijft over haar laatste moment in Ghana bij Meet Kate. Van een officiële afscheidsceremonie met speeches en optredens tot het afscheid nemen van de kinderen. Ook vertelt ze over de toekomst van de stichting, zonder het Nederlandse bestuur.  

Documentaire

De documentaire ’10 years Meet Kate – A life-changing decade’ is af, en de Nederlandse tak van de Stichting Meet Kate heeft al het werk officieel overhandigd aan de Ghanese organisatie. Zij zetten het werk in Ghana zelfstandig voort.

Met de documentaire wil Myrthe Oostenbach handvatten bieden aan andere stichtingen. “Tijdens de première waren er naast familie en vrienden ook een aantal andere stichtingen aanwezig. Het was mooi om te horen dat zij zich in onze vraagstukken herkennen. Er is weinig gesprek tussen organisaties, omdat iedereen druk bent met zijn eigen sores. In onze documentaire kun je zien dat het ook bij anderen niet allemaal vanzelf gaat. Ik denk dat dat heel bemoedigend is.”

Bekijk de volledige documentaire (40 minuten) hieronder:

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons