Achtergrond

Het beste van de rest #01

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Het beste van de rest

Nieuw: vanaf vandaag elke dag een kleine selectie links naar artikelen die we je van harte aanbevelen. Het meest interessante, verrassende en fascinerende van het internet dat OneWorld niet zelf maakte.

Vandaag bij het beste van de rest de Panama Papers, klimaatverandering en tech & terreur. 
 

 1. Belastingontwijking onthuld
  Met de Panama Papers heeft het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten (ICIJ) het grootste datalek in de geschiedenis van de onderzoeksjournalistiek in handen. Lees hoe de Russische president Poetin, voetballer Lionel Messie en acteur Jackie Chan hun miljoenen wegsluisden.

 2. Waardoor warmt de aarde op?
  Klimaatsceptici zaaien graag twijfel, maar uit data van NASA blijkt dat de opwarming van de aarde echt door broeikasgassen wordt veroorzaakt. Een mooie serie datavisualisaties bij Bloomberg Business. Lees meer over klimaatverandering bij OneWorld Groen.

 3. De gevaren van gratis geld
  Bij De Correspondent pleitte Rutger Bregman voor een gratis basisinkomen voor iedereen. Ook bij OneWorld schreef al eerder over het basisinkomen. Maar bij de MIT Technology Review waarschuwt David Rotman voor de gevaren van het basisinkomen: “Het is een vreselijke oplossing voor een reëel probleem.”

 4. Technologie tegen terreur
  Op OneWorld Vrede en Veiligheid duidt collega Krijn Schramade oorlog en vrede in de wereld. Bij de Technology Review vraagt Fred Kaplan zich af, of Silicon Valley geen rol moet spelen bij de bestrijding van terreur. “Hoe kunnen we anderen helpen bij het creëren en publiceren van alternatieve content die IS ondermijnt?” (Let op: het artikel is eind februari gepubliceerd – na de aanslagen in Parijs, voor die in Brussel.)

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons