Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Twee jaar na de Delhi gang-rape is het onderwerp nog dagelijks in het nieuws: seksueel geweld in India. Priya Shakti, superheld en hoofdrolspeelster in een innovatief multimediaal stripboek, laat van zich horen. Priya heeft zelf een brute verkrachting overleeft en kampt nu dagelijks met het sociale stigma als gevolg hiervan. Geïnspireerd door de Hindoe Godin Parvati, doorbreekt Priya haar zwijgen. In de strip roept ze jongeren op om actie te ondernemen tegen Gender Based Violence (GBV) over de hele wereld.

Interactieve muurschilderingen
Uniek aan het stripboek is de toevoeging van augmented reality (AR), oftewel toegevoegde realiteit. In Mumbai zullen komende tijd muurschilderingen worden gemaakt met daarop stukjes uit de strip – met een smartphone kun je deze schilderingen scannen, waarop ze tot leven komen. Zo krijg je bijvoorbeeld verhalen te horen van Indiase vrouwen die seksueel geweld hebben meegemaakt en de dagelijkse sociale problemen waar ze sindsdien mee te maken hebben.

[[{“fid”:”32562″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”India violence against women GBV strip”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”De Indiase stripheld vecht tegen gender-based violence “},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“class”:”styles file-styles artikel_volle_breedte media-element file-file-styles-artikel-volle-breedte”,”id”:”styles-6-0″}}]]

Op de site van Priya Skahkti is het stripboek te lezen.

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief