Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Dicht opeengepakt luisteren Pakistaanse schoolmeisjes naar hun lerares die beschrijft hoe hun lichamen zullen veranderen tijdens de puberteit. Wat moet je doen als een vreemde je zomaar betast? “Schreeuwen”, roept een meisje. “Bijten”, zegt een ander meisje. “Heel hard krabben met je nagels”, roept iemand anders.

Circa zevenhonderd meisjes, verspreid over acht scholen, doen mee aan dit seksuele-voorlichtingsprogramma van de Village Shadabad Organisation in Sindh Province. De sekslessen beginnen zodra de leerlingen acht jaar oud zijn en gaan over de puberteit en opkomen voor je rechten. “Veel meisjes bereiken de puberteit zonder zelfs maar te weten wat menstruatie is”, vertelt Akbar Lashari van Village Shadabad. “Sommige meisjes trouwen zonder dat ze weten hoe seksuele gemeenschap precies in z’n werk gaat.”

Openlijk praten over seks is taboe in Pakistan. Op sommige plaatsen is seksuele voorlichtingen zelfs verboden. De leraren die betrokken zijn bij het programma in Sindh Province, laten weten dat de meeste ouders juist blij zijn met de sekslessen op school.

Bron: The Guardian

Foto: DFID. De meisjes op de foto komen niet voor in het artikel.

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief