Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Pim was de eerste mannelijke columnist die het aandurfde om voor OneWorld Love over liefde, seks en relaties te schrijven. We raakten dit voorjaar aan de praat bij een boekpresentatie van een wederzijdse kennis. Het was meteen duidelijk dat Pim de persoon was die we zochten. Open, vrolijk, energiek en bevlogen. Hij kon de brug slaan tussen de  ver-van-ons-bed-lijkende aidsproblematiek en het Nederlandse publiek.

[[{“fid”:”28256″,”view_mode”:”file_styles_artikel_halve_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_halve_breedte”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{“class”:”styles file-styles artikel_halve_breedte media-element file-file-styles-artikel-halve-breedte”,”id”:”styles-4-0″}}]]A real global citizen

‘An enthusiastic writer and political activist and ‘most of all loved by many”, schreef bevriende journalist Nabeelah Shabbir ter nagedachtenis aan Pim de Kuijer in The Guardian.

‘Dit is geen pleidooi voor minder seks’, schreef Pim in zijn eerste column voor OneWorld. ‘Het is juist een pleidooi vóór vrije seks.’ Het typeert zijn missie: het recht op vrije keuze en goede, toegankelijke gezondheidszorg voor iedereen, ongeacht de geaardheid of positie in de samenleving. In de woorden van Pim: ‘Het gaat erom dat het individu een eigen vrije keuze kan maken, zonder zich gedwongen te voelen door druk van overheid, religie, of peer pressure.’ 

Als lobbyist voor Stop Aids Now!, het Aids Fonds en SOA Aids Nederland kwam Pim op voor groepen mensen die normaal niet gehoord worden. Ook in zijn columns voor OneWorld gaf hij deze mensen een stem. Hij koppelde daarbij actuele thema’s aan een enorme dossierkennis, voorzien van een persoonlijke touch. 

Pim was nog maar net begonnen als columnist voor OneWorld. We hadden graag nog veel meer mooie verhalen en inzichten van Pim willen delen met onze lezers. Het mocht niet zo zijn. 

Wij wensen Pims familie, vrienden en collega’s veel sterkte met het dragen van dit grote verlies. 

Lees hier zijn meest recente column. 

Over de auteur

publicist

Leest en schrijft het liefst over Congo, Rwanda en Guinee, maar ook over mondiale trends, beeldvorming, feminisme en duurzame lifestyle.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief