Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De clip laat op een positieve manier beelden zien van homoseksuele relaties. Beelden van knappe zoenende meisjes in een park worden afgewisseld met shots van getatoeëerde jonge mannen die het bed met elkaar delen. De makers van de clip noemen zichzelf art-ivists. Met hun werk proberen ze sociale verandering in Kenia te stimuleren.

Kenia’s eerste gay videoclip ooit werd vrijwel direct nadat hij was uitgebracht afgelopen maand verboden door de Kenyan Film Clasification Board (KFCB). De baas van het filmbestuur, die bekend staat als zeer conservatief, vindt dat de clip Kenia in Sodom en Gomorra verandert door homoseksualiteit te promoten. Google weigerde echter na een schriftelijk verzoek van de KFCB om de video ook van YouTube te halen. Daar is de clip inmiddels al bijna 250 duizend keer bekeken.

Net als in veel andere Afrikaanse landen wordt homoseksualiteit in Kenia gezien als immoreel en onnatuurlijk. Homoseksuelen worden in Kenia nog op grote schaal gediscrimineerd op basis van hun seksuele oriëntatie. Homoseksuele activiteiten kunnen zelfs bestraft worden met een gevangenisstraf van veertien jaar.

Bekijk de controversiële clip hier: [[{“fid”:”46654″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Same Love”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Same Love”},”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”Same Love (Remix) By Art Attack (OFFICIAL VIDEO)”,”style”:”height:327px; width:581px”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”}}]]

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief