Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

In samenwerking met Radio Netherlands Worldwide publiceerde OneWorld Love drie datavisualisaties over homorechten;


In deze landen is homoseksualiteit legaal.. En in deze nog steeds niet.
Andorra en 2 andere landen beten de spits af in 1791. De Verenigde Staten legaliseerde homoseksualiteit pas 212 jaar later. En sommige landen hebben dat, anno 2014, nog steeds niet gedaan. Check de tijdslijn en ontdek meer.

In deze landen is homoseksualiteit legaal.. En in deze landen nog steeds niet. 
Wist je dat je het in Namibie toegestaan is als twee vrouwen samen zijn, maar twee mannen samen illegaal zijn? Ontdek dit en veel meer met de interactieve wereldkaart over legalisering van homoseksualiteit. 

DATA: Uit de kast, achter tralies?
Of je feestend door de gracht of achter de tralies terechtkomt als je viert dat je homoseksueel bent, is erg afhankelijk van het land waarin je je begeeft. In Somaliland bijvoorbeeld zwijg je liever; daar wacht je 30 jaar achter tralies, of erger..  Bekijk de kaart en ontdek meer.

Naast deze interactieve kaarten bracht OneWorld Love ook deze artikelen over homo-activisten all over the world:

[[{“fid”:”28600″,”view_mode”:”file_styles_artikel_halve_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_halve_breedte”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{“class”:”styles file-styles artikel_halve_breedte media-element file-file-styles-artikel-halve-breedte”,”id”:”styles-4-0″}}]]

‘Beschermer van viespeuken’
Ramy Youssef is de eerste Egyptenaar die openlijk op internet uit de kast kwam. OneWorld Love sprak met hem in Amsterdam over zijn leven in een land waar de meeste mensen hem een viezerik vinden.

[[{“fid”:”28576″,”view_mode”:”file_styles_artikel_halve_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_halve_breedte”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{“class”:”styles file-styles artikel_halve_breedte media-element file-file-styles-artikel-halve-breedte”,”id”:”styles-4-0″}}]]

Celebrate Freedom #standbyme
“Iedereen geniet van leven, iedereen geniet van liefde. Toch zijn er veel homoseksuelen die hun geaardheid geheim moeten houden voor vrienden, familie en de buitenwereld.” Niemand kon 31 juli om de Celebrate Freedom bijeenkomst van RNW in het zonnige vondelpark in Amsterdam heen.

Daarnaast publiceert OneWorld Love, de website die aandacht geeft aan liefde en seksuele vrijheid wereldwijd, geregeld blogs, filmpjes en artikelen over de strijd van lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI’s) wereldwijd. We proberen daarbij zoveel mogelijk de mensen en activisten zelf aan het woord te laten.

Hieronder een kleine greep uit onze (bonte) collectie:

I’m sexy and I know it!
Amsterdam is een pioniersclub rijker. KALINKA, de eerste transgenderclub ter wereld, heeft afgelopen vrijdag haar deuren geopend in de befaamde Reguliers-dwarsstraat (Amsterdam). Zweet, glitter en glamour. En OneWorld Love feestte mee.

Eerste Marokkoboot op GayPride
Voor het eerst vaart er komende zomer een Marokkaanse boot mee tijdens de GayPride in Amsterdam. OneWorld sprak met twee van de initiatiefnemers, documentaire-maker Chris Belloni en educatief voorlichter/museoloog Ilias Zian.

You see I woman now!
Voor veel westerse toeristen zijn Thaise ladyboys een attractie. Symbool ook van boeddhistische tolerantie. Maar dat is langzaam aan het veranderen. Openhartig gesprek met ladyboy Fah.

 

‘Afrikaanse homobeweging gaat niet terug de kast in
Tussen de negatieve berichten over de positie van homo’s in Afrika gloort er in Kenia hoop. Homoactivist K. Mwachiro publiceerde een bundel met verhalen van homo’s, lesbiennes en transseksuelen.

Iran paradijs voor genderoperaties
“Iran is een paradijs voor transgender-patiënten,” zegt professor Bahram Mir-Djalili. “Ik doe in een jaar meer operaties dan mijn Franse collega’s samen in tien.” Een interview met de professor. 

 

Indonesische transseksuelen op Koranles
Vanwege discriminatie en uitsluiting openden warias in Yogyakarta een eigen Koranschool. Ze bidden er vroom tot Allah, onder dikke lagen make-up en een zedige hoofddoek. Perfecte moslima’s, op hun penis na.

Deur op slot in Kameroen? Homo!
Als je homo bent in Kameroen, heb je kans op vijf jaar cel. Ook al word je zelfs maar betrapt met glijmiddel op zak. Toch weigert Yves Yomb te vluchten. “Zoals in elke revolutie kun je je doel niet bereiken zonder zichtbaar te zijn.”

Vrouw met baard verhit Russische homodiscussie
Ze snapt zelf niet zo goed waar al dat gedoe rondom haar gezichtsbeharing vandaan komt. Maar kersverse winnaar van het Songfestival Conchita Wurst zorgt voor verhitte discussies in Rusland. 

marlies-oneworld

Over de auteur

Journalist, redacteur en campaigner. Marlies schrijft over mensenrechten, gender en klimaat in een snel veranderende wereld. Ze geeft deze …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief