Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand
Zijn posters Suit Supply seksistisch
Reclame Suit-Supply

Onderspuiten

Op Twitter en Facebook zijn veel verontwaardigde reacties te lezen. Zo is er de

Suit supply posters onderspuiten‘-groep, waarin wordt opgeroepen om de posters massaal te bekladden. Deze werkwijze is reeds toegepast op enkele billboards in Amsterdam, waarop tampons zijn geplakt.

Een beetje controverse is het van oorsprong Nederlandse Suit Supply niet vreemd; ook eerdere reclameuitingen werden gezien als seksistisch en denigrerend voor vrouwen. Foto’s van de campagne ‘Shameless’ werden na massale klachten in onder andere Engeland en België uit de publieke ruimte verwijderd.

 

kan dit?

Tuben van enorme borsten, een stel grote donkere billen petsen; zijn dit nou onschuldige grotejongensdromen, of gaat deze campagne te ver? De redactie van OneWorld Love belde met de customer service van Suit Supply om te informeren naar de visie achter deze marketingcampagne en een reactie op alle commotie. Meneer Fruitema, die wij aan de telefoon kregen, verwees ons via een mailadres door naar de marketingafdeling van Suit Supply in de VS. Zodra we daar een reactie van hebben plaatsen we die hier.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief