Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Het Londense Stylist Magazine besloot vier mannelijke collega’s te laten demonstreren hoe oneerlijk de kledingvoorschriften – en de verwachtingen – zijn voor vrouwen door ze een dag op killer heels te laten strompelen.

In de hilarische video is te zien hoe de lijdende mannen een normale dag op kantoor proberen te overleven op hoge hakken. Dat houdt dus in dat één van de mannen op stiletto’s moet rennen om de bus te halen (die hij mist), terwijl zijn collega met trillende handen zijn kopje koffie recht probeert te houden terwijl hij stuntelend de trap af loopt.

Ik vind het verschrikkelijk dat vrouwen worden verplicht hakken te dragen op werk

Na afloop hebben de mannen allemaal een andere blik op het dragen van hakken. “Ik vind het verschrikkelijk dat vrouwen worden verplicht hakken te dragen op werk. Het is anders dan het verplicht stellen van het dragen van een pak en stropdas, hakken kunnen namelijk lichamelijk schadelijk zijn. Vrouwen moeten zelf beslissen of ze stiletto’s dragen,” zegt Dan Adeyemi, een van de deelnemers. “Ik ga ieder geval nooit meer hakken dragen.”

Het filmpje is viral gegaan en is veel gedeeld op Facebook. De reacties zijn zeer positief. Vrouwen vinden het vooral goed dat mannen eens zien hoe pijnlijk het is om op hoge schoenen te lopen. Veel mannen zeggen een nieuw respect te hebben voor vrouwen op hakken. Thorp heeft ondertussen een petitie opgezet om ervoor te zorgen dat vrouwen ook op ‘keurig plat schoeisel’ naar hun werk mogen gaan. Ze heeft inmiddels meer dan 140.000 handtekeningen verzameld, genoeg om de zaak onder de aandacht te brengen bij de overheid.

Bekijk hier het hilarische filmpje van de stuntelende mannen op hoge hakken;

[[{“fid”:”47972″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Mannen op hakken”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Mannen op hakken”},”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”British Men Try High Heels For A Day”,”style”:”height:327px; width:581px”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”}}]]

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief