Eve Ensler, activiste en schrijfster van The Vagina Monologues, danste met een groep Europarlementariërs om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. Dit in de aanloop naar de One Billion Rising-actie op 14 februari. Het is de bedoeling dat er opValentijnsdag een miljard mensen opstaan om geweld tegen vrouwen te beëindigen.

Een op de drie vrouwen wereldwijd is wel eens verkracht of geslagen, zeggen de organisatoren van One Billion Rising. Met deze enorme dansactie willen ze laten zien dat dit probleem in alle landen en culturen aan de orde is, en alleen door solidariteit beëindigd kan worden.

Niet alleen vrouwen worden opgeroepen om te dansen, ook mannen worden gevraagd om mee te doen. Ensler: “Ik heb nooit begrepen waarom verkrachting als een vrouwenprobleem wordt gezien. We verkrachten onszelf niet, we slaan onszelf niet. Pas als mannen met ons meedoen zal alles veranderen.”

Meedoen aan de actie? Bezoek de website One Billion Rising voor meer informatie.

 

Foto (cc)

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief