Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

OneWorld love

Raphael. Juanis. Mark. Het bleef bij een wandelingetje bij maanlicht op de camping in Frankrijk, Spanje of op zeilkamp in Friesland. Maar het afscheid was hartverscheurend en de dromen zoet. Dat hij ineens op de stoep stond. Dat we samen een hotel zouden beginnen. Dat mijn vriendinnen heel jaloers zouden zijn. Maar na een brief en een kaart over en weer bleef het stil. Een teken dat hij aan het liften was naar Nederland? De stoep bleef leeg. Tegen de tijd dat mijn hoop vervlogen was, was het gelukkig weer bijna zomervakantie.

Voor deze OneWorld onderzocht de redactie de toekomst van de liefde

In dit zomernummer van OneWorld kijken we naar de toekomst van relaties. Zelf kunnen kiezen met wie je een relatie hebt, en in welke vorm, heeft een positief eff ect op je opleidings- en welvaartsniveau en dat van je eventuele nageslacht. In landen waar (pre)pubermeisjes gedwongen trouwen, blijven de schoolbanken leeg.

Tijdens de redactievergadering over de liefde in al haar facetten constateerden we dat we in Nederland, ondanks alle vrijheid en nieuwe technologie, uiteindelijk niet heel veel vernieuwende relatievormen zien. De ménage-à-trois is een relikwie van de jaren ’60, maar de robot is nog niet in onze slaapkamers gesignaleerd. Zelfs het nieuwe feminisme met Beyoncé als boegbeeld voegt zich naar traditionele man-vrouwverhoudingen, blijkt uit een bijdrage van Hélène Christelle Munganyende, als publicist verbonden aan online platform Vileine. Stand by your man. Daarom hebben we onze vaste gastauteur Mounir Samuel gevraagd om ons hokjesdenken eens flink op te schudden.
Namens de OneWorld-redactie wens ik je een mooie, warme zomer.

Ook in het OneWorld zomernummer:

  • Transgender in Nederland: Monique werd Mounir
  • Reportage: Ugandese vrachtwagenchauffeurs zoeken hun heil bij bordelen en vergroten daarmee de kans op hiv- en tbc-infecties.
  • Interview: Caro Emerald over haar reis naar Uganda
  • Onderzoek: Europese Commissie wist van Dieselgate
  • Portret: jonge diplomaten met mondiale ambities

OneWorld magazine is los verkrijgbaar bij Athenaeum Nieuwscentrum, Spui 14, Amsterdam. 

Over de auteur

publicist

Leest en schrijft het liefst over Congo, Rwanda en Guinee, maar ook over mondiale trends, beeldvorming, feminisme en duurzame lifestyle.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief