Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Het is heel simpel: een sms-dienst waar vrouwen medisch advies kunnen krijgen. Voor minder dan een dollar kunnen ze zich registreren en daarna is de dienst helemaal gratis. Ook krijgen moeders een herinnering als ze vaccinaties voor hun baby's moeten halen.

WhoCaresDit artikel werd eerder gepubliceerd op de website Whocares. Daar vind je inspirerende verhalen van mensen over de hele wereld.

Moeders en kinderen redden met prenatale hulp
Het idee ontstond toen Alain op bezoek ging bij zijn vriend Conrad Tankou, die als arts in een plaatselijk ziekenhuis werkt. Conrad merkte in zijn werk dat veel moeders en kindjes gered kunnen worden met de juiste prenatale hulp. Samen bedachten de vrienden daarom Gifted Mom.

Wereldwijde aandacht
Het ambitieuze plan is niet onopgemerkt gebleven. Alain won de Azishna Prize voor jonge Afrikaanse ondernemers. En zijn werk leverde hem een uitnodiging op voor het World Economic Forum 2015 in Davos. Daar was hij de jongste deelnemer en een van de Global Shapers, een selectie van 20- tot 30-jarigen die worden gezien als dé toekomstige leiders.

[[{“fid”:”36198″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Gifted Mom project an innovation to combat infant mortality”},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“alt”:”Gifted Mom project an innovation to combat infant mortality”,”style”:”height:327px; width:581px”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”}}]]Bron: CNBCAfrica

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief