Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Vorige week ontmoette ik op één dag zowel de rijkste als de mooiste man van de wereld. Wat heb ik  toch een rare baan. Maar eigenlijk ging het de afgelopen weken de hele tijd al over mannen. In alle soorten en maten. Juist voor een organisatie (The Hunger Project, red.) die er op staat dat investeren in vrouwen de sleutel is voor het einde van de honger, is dat best bijzonder. 

Op het Kerstgala van THP UK trad een hippe harpiste op, met haar hit ‘Where have all the good men gone’. En dat leek eerst reuze grappig, maar zette me vervolgens vooral aan het denken. Want dat liedje past helemaal niet bij mijn wereld; ik ken immers oneindig veel goeie mannen! Zoals mijn collega Pascal, die zich in Benin met zo veel succes inzet voor de vrouwen in zijn eigen land, terwijl zijn vrouw in verre landen voor de VN aan het vluchtelingenvraagstuk werkt. Dichter bij huis draagt mijn man Bart zonder enig aarzelen álle zorgtaken bij ons thuis – zodat ik me op mijn werk kan storten. En zoals buitenboordmotor Carel van Bemmelen, de voorzitter van de Raad van Toezicht met wie ik als ik het spoor even bijster ben maar twee minuten hoef te bellen. En dan weet ik de weg weer. 

Where have all the good men gone?

Het was oprecht geweldig om Bill Gates te horen spreken over het belang van de Worlds Best News Campagne. Het charisma van ’s mans grootsheid is onontkoombaar inspirerend. Vooral de media-aandacht die hij genereerde was machtig. Maar stiekem vond ik het optreden in Gates’ voorprogramma door de Zweedse statisticus Hans Rosling nog stukken sterker (kijktip – stel in een klein uur je wereldbeeld bij naar hoe het werkelijk is). Een verrassend, feitelijk, rechttoe-rechtaan-recept tegen angst en apathie. 

En ja, de temperatuur in de zaal op Het Goed Geld Gala steeg met grote sprongen toen George Clooney binnenkwam. Honderden goede-doelen-dames twitterden naar hun jaloerse vriendinnen thuis dat 'ie live 'heus nog veel leuker was dan op het scherm'. Het bleek ongegeneerd heerlijk om nu eens een keer de hijg-rollen om te draaien.   

Bovendien is de voorraad goeie mannen in mijn omgeving de afgelopen weken vrolijk verder aangevuld. Met een nieuw inspiratieboek over ontbazen, van Frederic Laloux. En met onze nieuwste kantoorbaby Taj, de kersverse zoon van Lavender. Is het een statistisch toeval dat het THP team al jaren uitsluitend zonen baart? En waar Jouwert, mijn mede-directeur en stille held, tot voor kort nog de enige man was in ons groeiende team, vonden we voor onze recente vacatures twee nieuwe sterke mannen – Jethro en Carl. Die laatste wou liefst de volgende dag al beginnen, maar ging eerst nog een weekje kraamzorgen voor zijn eerste kleinkind. 

Zoals zij zijn er miljoenen. Stuk voor stuk bijzondere, zorgzame, bezielde mannen. En natuurlijk gaan vrouwen zonder hun hulp nooit de grote vraagstukken van deze tijd oplossen. Dus voor een ieder die zich afvraagt waar de goeie mannen zijn, zou ik willen zeggen: kijk eens om je heen – it’s raining good men – hallelujah!  

It's raining men

Evelijne Bruning
Directeur Disruptive Dynamics bij The Hunger Project 

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief