Je hoort het wel vaker. Vlak nadat een oudere man is overleden, zucht zijn (nu) eenzame vrouw ook haar laatste zucht. Is dit toevallig, of bestaat er een correlatie tussen doodgaan en een gebroken hart?

In de realiteit komt het minder vaak voor dan de media ons doen geloven: verhalen over twee oude mensen die bijna op hetzelfde moment sterven zitten nou eenmaal vol van melancholische schoonheid. Hoe anders is het als twee jonge mensen korte tijd na elkaar sterven: dat is een regelrechte ramp.

Stress
De meest waarschijnlijke reden waarom oudere mensen vlak na elkaar sterven is ouderdom. Immers, het overlijden van een partner wordt als een van de meest stressvolle situaties op aarde beschouwt, en stress pleegt een aanslag op lijf en leden. En aangezien oudere mensen een minder flexibele gezondheid hebben, zullen zij de gevolgen van die stress eerder merken.

Er bestaat dus zeker een correlatie tussen doodgaan en een gebroken hart. Lees er meer over bij The Guardian.

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief