Rijstzakken Foto Dey

Foto: Dey (CC)

Op de vergadering van de financiële instellingen, dit weekeinde in Washington, luidden Wereldbank-president Robert Zoellick en IMF-directeur Strauss-Kahn de noodklok. Volgens hen is de afgelopen drie jaar het voedsel in ontwikkelingslanden twee keer zo duur geworden. De financiële topmannen vrezen dat de hoge prijzen kunnen leiden tot oorlogen.

Volgens het IMF heeft met name klimaatverandering een negatieve invloed. In de vorige week gepubliceerde World Economic Outlook stelt de organisatie dat arme landen 'eerder én harder geraakt worden door klimaatverandering, vanwege hun geografische ligging, hun grotere afhankelijkheid van landbouw en hun beperkte vermogen zich aan te passen.'

De regering van Haïtiaanse heeft inmiddels noodmaatregelen genomen om de stijgende de rijstprijzen de kop in te drukken na weken van voedselrellen in het land. Bij de rellen zouden zeker vijf mensen zijn doodgeschoten. Premier Jacques Edouard Alexis moest als gevolg van de rellen zijn ontslag indienen.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief