Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Niet weggooien!

Heb jij een lievelingskledingstuk dat kapot of versleten is? Neem het mee naar GroenDoen op dinsdagavond 25/10 Kledingdokter Janne Kromhout geeft je ter plekke praktische tips voor reparatie, verfraaiing of een 2e leven. Kijk hier voor het hele programma en tickets.

Een maand lang geen nieuwe kleding kopen. Dat was de uitdaging van de Sta Droog! Challenge. Voor een fervent shop- en kledingliefhebber kan dat nogal lastig zijn. Maar kostuum-ontwerper Janne wist daar wel raad mee. In een aantal blogs schreef ze hoe je in een paar stappen je kledingkast kunt upgraden. Aanstaande dinsdag kun je tijdens het GroenDoen event in Pakhuis de Zwijger bij haar terecht voor advies 'op maat'. 

De blogreeks gemist? Hieronder vind je alle blogs van Janne terug.  

Tip 1: De woolfiller
Geen naaikennis? Geen probleem! Voor het repareren van een gaatje in je lievelingstrui of handschoenen heb je enkel een stukje schuimrubber, een naald en een stukje wol nodig. Zie hier de handleiding. 

 

Tip 2: De shirt skirt 
Uitgekeken op dat ene hemdje of die uitgelebberde trui die eigenlijk niet kapot is? Maak er een ander kledingstuk van. Als voorbeeld laat Janne in deze blogpost zien hoe je van een shirt een 'skirt' maakt. 

 

Tip 3: Mottainai jeans
Op een duurzame manier je jeans repareren en er tegelijkertijd een prachtig uniek kunstwerk van maken? Volg deze zes stappen en maak van je kapotte spijkerbroek of jack weer een hip en draagbaar kledingstuk. 

Janne Kromhout is naast kledingdokter ook maker, ontwerper en onderzoeker van kleding en ze geeft hierin ook les

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief