Niet alleen de dieren, maar ook verschijnselen als sneeuw, ijs en Hollandse landschappen in Nederlandse verhalen, zijn onbekend voor Surinaamse kinderen. Toch staan hun boeken er vol mee, zo constateerde Anneke Scholtens tijdens een bezoek aan Suriname. Daarom besloot de schrijfster kinderboeken te schrijven met dieren en landschappen die Surinaamse kinderen ook in hun eigen leefomgeving tegen kunnen komen. Ze hoopt dat meer identificatie extra plezier geeft tijdens het lezen.

Universeel

Ondanks de exotische dieren zoals luipaarden, toekans, en blauwe kikkers, zijn de thema’s van haar boeken universeel. Ze gaan over vriendschap, pesten, eenzaamheid en angst. Daarom zag uitgeverij Maretak het wel zitten om de boeken op de markt te brengen. De boeken Kik is eenzaam, Wat is er mis met Slof? (7+) en Een bos vol enge dieren (8+) worden ook in Nederland en Vlaanderen verkocht. Nicole Rutten maakte de kleurrijke illustraties.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief