Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De vreemde fascinatie van Japanse mannen voor schattige schoolmeisjes blijkt niet zo onschuldig te zijn als het misschien lijkt. Documentairemaker Simon Ostrovsky laat in zijn documentaire Schoolgirls for sale zien dat niet alleen het imago van schoolmeisjes goed verkoopt, maar ook dat de meisjes zelf een heel lucratieve business blijken te zijn. 

JK-Walks

Het is niet ongebruikelijk om in sommige districten van Tokyo schoolmeisjes in uniform tegen het lijf te lopen die tegen betaling hun gezelschap aanbieden aan oudere mannen. De mannen die ingaan op het voorstel van de meisjes gaan op wandeldates die in Japan bekend staan als joshi-kosei of JK-walks.

Schoolmeisjes ‘diensten’

Tijdens deze wandeldates zou er volgens de schoolmeisjes, die vaak beginnen met de wandeldates als zij 16 jaar oud zijn, vooral worden gekletst en ‘gewoon’ gewandeld. Het komt alleen steeds vaker voor dat de meisjes tijdens deze wandeldates ongepaste, seksuele verzoeken krijgen. De meisjes, die gekleed zijn in hun echte schooluniform, verdienen zo’n 8 dollar per uur om te socializen met mannen die vaak twee keer zo oud zijn als zij. Sommige meisjes bieden ook extra diensten aan zoals toekomstvoorspellingen, stadsrondleidingen of massages.

De meisjes worden door volwassen mannen geronseld voor het werk en die laten hen op straat flyers uitdelen waarin zij hun diensten aanbieden.  De JK-walks zijn niet geheel nieuw en groeiden al in populariteit in de jaren 90. Destijds werden deze dates als zeer onschuldig beschouwd en maakten er alleen mannen gebruik van die erg eenzaam waren.

Dekmantel voor prostitutie

Iets wat als een onschuldige wandeling begon lijkt nu steeds meer een duister wandelpad in te slaan. In de documentaire van Ostrovsky is te zien dat de minderjarige schoolmeisjes tijdens deze wandelingen geregeld ongepaste verzoeken krijgen. Veel minderjarige meisjes geven toe tijdens deze wandeldates wel eens seks te hebben gehad met volwassen mannen. De wandeldate lijkt daarmee steeds meer op een dekmantel voor minderjarige prostitutie in Japan.

Bekijk hier de documentaire Schoolgirls for sale van Simon Ostrovsky.

[[{“fid”:”45232″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Schoolgirls for sale”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Schoolgirls for sale”},”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”Schoolgirls for Sale in Japan”,”style”:”height:327px; width:581px”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”}}]]

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief