Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Er wordt gezegd dat de maatschappij waarin we leven de wereld beschadigt. De maatschappij stelt winst boven mensen en economie boven het klimaat, zo schrijft Finn Harries voor The Guardian. Harries beheert samen met zijn tweelingbroer Jack het populaire YouTubekanaal ‘JacksGap’, dat ruim 4 miljoen abonnees heeft.

Guardian #GroundupDeze week startte de Britse krant The Guardian met de online serie Ground Up. Daar lees je verhalen van 'de generatie die de ergste gevolgen van klimaatverandering mee zal maken'. 

Minder fossiele brandstoffen
Het gebruik van fossiele brandstoffen, waarvan de verbranding zorgt voor grote hoeveelheden schadelijke kooldioxide, is volgens Harries een groot probleem. Volgens hem kan de huidige generatie met vernieuwende technologie een betere toekomst creëren. Zo bestaan er al elektrische auto’s en zien we steeds meer zonne-energieparken en windenergie. De verantwoordelijkheid ligt nu bij overheden en grote bedrijven. Zij moeten effectief veranderen, maar de huidige generatie mag niet stoppen met actie voeren, zegt Harries.

Stem laten horen
In december komen wereldleiders samen in Parijs voor COP21, een belangrijke conferentie van de Verenigde Naties over klimaatverandering. Harries roept jonge mensen op om hun stem te laten horen voor een betere toekomst. Dat kan bijvoorbeeld door het ondertekenen van de Keep It In The Ground campagne van The Guardian, waarin ze de Gates Foundation en het Welcome Trust vragen om hun investeringen uit de fossiele industrie terug te trekken.

Foto: cc / Gage Skidmore

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief