'België staat bekend als festivalland en gratis water aanbieden tijdens deze evenementen is niet alleen gezond, het is ook nog prachtige reclame voor de organisaties', zegt initiatiefnemer Özlem Özen tegen de Vlaamse krant De Standaard. Maar nog belangrijker: het aanbieden van kraanwater betekent minder of geen verkoop van plastic flesjes mineraalwater. Afgelopen weekend was een van Belgisch meest bekende festivals Rock Werchter en daar konden bezoekers gratis hun waterflesje vullen.

Vorig jaar kondigde de gemeente Amsterdam al aan om voortaan alleen nog vergunningen te verlenen aan festivals die gratis kraanwater aanbieden. Het verstrekken van gratis water is in ons land niet verplicht, maar veel festivals, zoals Pinkpop en Mysteryland, doen het op eigen initiatief. Vorig jaar laaide discussie over gratis water op evenementen op, toen er tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) drie doden vielen door drugsgebruik. Volgens sommigen had dit voorkomen kunnen worden als kraanwater toegankelijk(er) was geweest. 

Foto: cc

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief